"MEVSİMSEL GRİP VE EL YIKAMAMIN ÖNEMİ"

KETEN, “EL HİJYENİNE ÖNEM VERİLMELİ"

Necip Fazıl Şehir Hastanesi doktorlarından Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Derya Keten, Gribin ölüme kadar varan ciddi bir hastalık olduğunu belirterek, "Grip hastalığından korunmak için bol su taze meyve ve sebze tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
“Grib hastalığının Özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kalp hastalığı, akciğer hastalığı, böbrek hastalığı gibi kronik hastalığı olan kişilerde daha sık görüldüğünü belirten Keten, Gribin Influenza adı verilen bir virüs tarafından oluşturulan, ani olarak 38.3oC derece üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, üşüme -titreme, kuru öksürük ve baş ağrısı gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığı olduğu belirtildi.
 İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şubesi ile Suzan-Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa  düzenlediği "Sağlıkta Eğitim Günleri" kapsamında usta öğreticilere yapılan, eğitim talep anketi sonucunda en çok tercih edilen konularla ilgili eğitimler verildi. 
Suzan-Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Salonunda 300 usta öğreticinin katıldığı "Mevsimsel Grip ve El Yıkamanın Önemi" konulu eğitim düzenlendi.
Necip Fazıl Şehir Hastanesi doktorlarından Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Derya Keten' in slayt sunumu eşliğinde yaptığı bilgilendirici eğitimde; "Gribin Influenza adı verilen bir virüs tarafından oluşturulan, ani olarak 38.3oC derece üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, üşüme -titreme, kuru öksürük ve baş ağrısı gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığı olduğu belirtildi.
Dr. Keten, Gribin Özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kalp hastalığı, akciğer hastalığı, böbrek hastalığı gibi kronik hastalığı olan kişilerde çok daha ağır seyretmekte olduğunu belirterek şöyle konuştu; " Grib ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlara yol açmaktadır. Gripten korunmanın en önemli yolu vücut direncinin düşmesini engellemek, mevsim özelliklerine uygun giyilmeli,bol su taze meyve ve sebze tüketilmelidir.Hastalar ile yakın temastan ve ortak eşya kullanımından kaçınılmalıdır.El hijyenine önem verilmelidir" dedi.
Dr Keten,usta öğreticilerin sorularını tek, tek  cevaplandırdı.
Eğitim toplantısında; İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi şube Müdürü Şahin Yelek, Eğitmenler Nihan Özer ve Ayşe Kilitçioğlu hazır bulundu.

HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER