SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ

2 BİN 100 METRE RAKIMDA MEHMETÇİKLER ANILDI

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ

Kahramanmaraş’ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi ile Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği (KADAK) tarafından ortaklaşa organize edilen anma yürüyüşünde Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen Mehmetçikler anıldı.
Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü dolayısıyla kentin kuzeyindeki Ahırdağı'nda gerçekleştirilen yürüyüşe katılan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kalabalık, 150 metre uzunluğunda Türk bayrağını açarak karla kaplı güzergahta bir süre yürüdü. 2 bin 100 metre rakımda tamamlanan yürüyüş sonrası saygı duruşunda bulunuldu ve hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Etkinlikte ayrıca donarak şehit düşen Mehmetçiklerin ruhları için dualar edildi.
KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan anma yürüyüşüne gösterilen yoğun ilgiye teşekkür ederken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ise, 99 yıl önce Kars'ı Rusların işgalinden kurtarmak için yapılan mücadelede Allah-u Ekber Dağları'nda tek kurşun atmadan bir gece ansızın 90 bin askerin donarak şehit olduğunu anımsattı. Sarıkamış destanının 99. yıl dönümünde Türk gençliğine bu farkındalığı hissettirmek adına kentte ilk defa karlar üzerinde bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kabakçı şunları söyledi: "Sarıkamış Harekatı sırasında şehit askerlerimizin nasıl titreyerek üşüdüğünü, sabahların olmadığı o gecelerde buz keserek şehit olan o koç yiğitleri andık. O yiğitleri, karlar üzerinde gençlerle hatırlamak istedik. Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan askerlerimizin ruhu şad olsun, onları asla unutturmayacağız" dedi.
Etkinliğe katılanlar ise, Sütçü İmam'ın torunları Kahramanmaraşlı gençler olarak, onlar kadar olmasa da biraz üşüdüklerini belirterek, şühedanın izinde olduklarını söylediler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER