“MEDENİYETE KARŞI İMANIN BİR ZAFERİ”

ÇANAKKALE SAVAŞLARI GEZİCİ MÜZESİ KAHRAMANMARAŞ’A GELDİ.

“MEDENİYETE KARŞI İMANIN BİR ZAFERİ”

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında illeri gezen Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Kahramanmaraş’a geldi.
Dün şehre gelen Gezici Müzeyi ilk olarak Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ile birlikte öğrenciler gezdi. Öğrencilerle beraber müzeyi gezen Kocatepe, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.
Özel İdare İş Merkezi önünde ziyaretçilere açılan Çanakkale müzesi 5 gün boyunca konuklarını ağırlayacak.
Konu hakkında bir değerlendirme yapan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe şunları dile getirdi: “Çanakkale zaferi bizim tarihimizin yazıldığı, Anadolu’nun vatan olarak teslim edildiği büyük bir zafer. İşgal kuvvetlerine karşı Anadolu insanının, Türk askerinin göğsünü siper ederek kazandığı bir zaferdir. Medeniyete karşı İmanın bir zaferi, dolayısıyla bunu bütün Türk gençlerinin görmesi, öğrenmesi lazım. Bunun için Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğümüz Gezici Tırı illere gönderiyor, özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin ve halkımızın gezisine açıldı. Öğrencilerimiz, gençlerimiz bu müzeyi gezecekler ve bu vatanın nasıl vatan olduğunu, orada verdiğimiz binlerce şehidin hangi şartlarda göğsünü siper ederek bu zaferi bize armağan ettiğini tekrar yaşamış olacaklar. Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizi de bu müzeyi gezmeye davet ediyorum.”
Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koska ise yaptığı açıklamada şunlar ifade etti: “Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü olarak bu etkinliği düzenlemekteki amacımız, Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşlarımızın bizzat yerinde görmek suretiyle Çanakkale’de ne olmuş, özellikle bir birimize bağlılığımızın, sevgimizin daha çoğalması gereken bu günlerde neler yapabilirizi, ne zamanlardan buraya geldiğimizi bizzat göstermek için yapmış olduğumuz bu faaliyetten dolayı da hakikaten gurur duyuyoruz.”        
Yurt genelinde aynı çalışmanın devam ettiğini anımsatan Koska, etkinliğin Kahramanmaraş’tan sonra Gaziantep ve Kilis’te devam edeceğini söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER