M.NEDİM TEPEBAŞI, KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİNDE

TEPEBAŞI, SEÇİMLERİN BİTTİĞİ GÜN HİZMET DÖNEMİ BAŞLAMALI

M.NEDİM TEPEBAŞI, KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİNDE

Kahramanmaraş AK Parti Onikişubat Belediye Başkanı aday adayı M.Nedim Tepebaşı, Kahramanmaraş Kafkas Kültür Dernek Başkanı Lisan Alkış ve yönetim kurulunu dernek binasında ziyaret etti.

Ülkemizdeki son gelişmelere bu bağlamda çok dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen M. Nedim Tepebaşı ziyaret esnasında şunları söyledi: "Asırlar öncesinden günümüze kadar sürekli çehresini değiştirerek tırmanışa geçen olaylara baktığımız zaman; düşünen, gelişmeleri yakından takip eden, olası tehlikeleri zamanında görebilen, doğru olanda anında kenetlenerek tehlikeli gelişmelere geçit vermeyen, birlik ve beraberliğini koruyup aklıselimle karar veren bir toplum olmanın önemini ve gerekliliğini bir kere daha görmekteyiz."
Siyaset, toplumun birlik ve beraberlik içerisinde yaşamalarını, onların kazanmış oldukları dirlik ve düzenin sürekliliğini sağlama sanatı olduğunu söyleyen M.Nedim Tepebaşı, sözlerine şu şekil devam etti. "Bunun hukuki, ekonomik, sosyal ve kültürel boyutları vardır. Bunların hepsini koordineli bir şekilde yürütmek, vatandaşlarına hakkı olan hizmeti sunarak onların mutluluklarını temin etmek ve gereken desteği vermek ise siyasetçinin işidir. Ülke genelindeki yaşamı etkileyeceğini de dikkate alarak, bir kentin yerel yöneticisinin ilk dikkat edeceği ve uygulamada taviz vermeyeceği iş, kent sakinlerinin birliğini bozacak her türlü eyleme karşı dikkatli olmak, siyasal, ekonomik ve kültürel çalışmalarla beraberliğin devamını sağlamak olmalıdır. Seçim sürecinde yaşanan yarışma, demokrasinin gerektirdiği şekilde yürütülmeli ancak kent insanlarının birlik ve beraberliğinin korunması adına,  seçimlerle bitmiş olmalıdır. Seçimlerin bittiği gün hizmet dönemi başlamalıdır."dedi.
Tepebaşı: "Özellikle yerel yöneticinin kent sınırları içerisinde hatta kent sınırlarının aşıldığı zamanlarda yine ilk yapacağı iş vatandaşlarının tek yürek olmalarına katkıda bulanacak ve bunun sürekliliğini sağlayacak bir yol ve yöntem izlemek olmalıdır.
Kent sınırları, dolayısıyla ülke sınırları içerisinde yaşayan her kişinin, etnik ayrımcılığa yönelmeden, bir hemşeri, bir vatandaş olarak, kentin ve ülkenin huzur ve selametini korumayı kişisel vazife bilmesi ve kendisi ile birlikte ailesinin huzurunun buna bağlı olduğu inancına sahip olması gerektiği kadar, yönetici de işlemleri ve uygulamalarıyla bu anlayışa katkıda bulunmalıdır. Vatandaş, yöneticiyi, sorumlulukları üstlenen aile reisi gibi görmeli, yönetici de yöneticiliğin hakkını vermelidir. "dedi.
Tepebaşı sözlerinin devamında "Allah kısmet eder görev bize verilirse, kentimizde bu anlayış ve inancı tesis etmek inşallah yapacağımız işlerin başında gelecektir. Bütün halkımızla el ve gönül birliği yapmayı görev bileceğiz. Hâlihazırda unutulmuş görülen bizim temel kültürümüzdeki kardeşlik anlayışı, bizim kentimizde dünyaya örnek olacak şekilde Allah'ın izniyle ihya edilerek diri tutulacak, varsa eksiklikler onarılıp gönül birliği tesis edilmeye çalışılacak ve huzurun devamlılığı için azami çaba gösterilecektir. Bununla da kalınmayacak, elde edilen güzel kazanımlar korunmaya ve yaşatılmaya çalışılacaktır. Kimsenin kimseyi kardeşlik anlayışının dışında bir değerlendirmeye tabi tutmadığı bir kentli anlayışı tesis edilecek ve bu anlamda bir yönetim icra edilecektir. Saygı kültürü ve fedakârlık medeniyeti için gerekli çalışmalar yapılarak bu kazanım bir dönemin kâr hanesine yazılacaktır. Her yaştan; kadın-erkek, yaşlı-genç-çocuk, kimsesiz, bakımı zorunlu, engelli herkes, hatta her canlı durumuna göre hakkı olan hizmet payını rahatlıkla alacaktır.
Yapılacak icraatlardan dolayı fitne ve fesat kentimizde yaşama imkânı bulamayacak, güzel ve medeni yaşamı bizzat vatandaşlarımız kendileri koruyacak ve yaşatacaklardır.
Her iş ve işlem hak ve hukuk çerçevesinde yürütülecek, işlemler sırasında etnik ve inanç farklılıkları asla istismar edilemeyecek, buna fırsat verilmeyecektir. Her vatandaşımız kamu imkânlarından eşit ve adil bir şekilde yararlanacak, daha doğru bir ifadeyle hakkını alacaktır.
Mahalleler, mahalleye dönüşen beldeler ve mahalle statüsü kazanan köylerde ikamet eden halkımız, başka mahalle ve köylerle kendi mahalle ve köylerini kıyaslayarak kıskanmayacak yani kıyaslanmaya gerek olmayacak şekilde gereken hizmeti alacaktır. "dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Lisan Alkış ve yönetim kurulu üyeleri Onikişubat Belediye Başkanı Aday Adayı M.Nedim Tepebaşı'na seçim çalışmalarında başarılar dilediler.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER