Öz, “ikinci bir Altınşehir yapmak istiyoruz.”

Öz, “ikinci bir Altınşehir yapmak istiyoruz.”

Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, “ikinci bir Altınşehir projesini hayata geçirmek için çalışıyoruz.” dedi.  

Türkiye’nin önemli Altın işleme merkezlerinden birisi olan Kahramanmaraş Altınşehir Kuyumcu Sanayi Sitesindeki “Gemoloji Laboratuvarı ve Ayar evi” açılışında konuşan Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan ikinci bir Altınşehir yapmak için destek istedi.

Öz, “Kahramanmaraş altın ve mücevher imalatın da dünyanın en önemli şehirlerinden biri yapmak için Akdeniz Kalkınma ajansına 2010 yılında yaptırdığımız bir fizibilite raporu ile başladığımız bu yolculuk Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın finansman desteği ile kurduğumuz Altınşehir'de devam ediyor.” diye konuştu.  

Hayalleri olan Kahramanmaraş'taki kuyumcu imalathaneler bir araya getiren Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi içerisinde kurdukları  Gemoloji Laboratuvarı ve Ayar evinin açılışını yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Kuyumculuk alanında dünyanın en büyük tesislerinden biri olan Kahramanmaraş Altınşehir Kuyumcu Sanayi Sitesinin daha iyi hizmet vermesi için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini dile getiren Öz, “Kahramanmaraş Altınşehir Kuyumcu Sanayi Sitesinde kurulan tasarım ve üç boyutlu modelleme merkezi ve yürütmekte olduğumuz Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi projeleri sayesinde sektöre sağlanan tasarım markalaşma laboratuvar Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri destekleri ile birlikte yurtdışına açılarak ihracat da daha fazla söz sahibi olacağımızdan şüphe duymuyoruz.” diye konuştu.  

Kahramanmaraş Altınşehir Kuyumcu Sanayi Sitesi yapılan imalat faaliyetleri esnasında atık sulardan akıp giden altın geri kazanmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıyla yürüttükleri proje hakkında bilgi veren Öz, şunları kaydetti:

“Üreten şehirler programına yaptığımız altın geri kazanım test başvurusu projemiz gerçekleştiğinde kanalizasyondan deşarj edilen milli servetimiz altınları ekonomiye kazandırarak ortak giderlerimiz de kullanarak ve bu girdi maliyetlerini azaltır. Sektördeki rekabet gücümüzü artıracağız. Türkiye Ulusal Ajansı'nın yürüttüğü Erasmus programına Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden partnerlerimiz ile birlikte yaptığımız proje başvurusunu da inşallah kabul görmesi ile kuyumculuk alanında mesleki eğitim uluslararası standardı kavuşmasına katkı sağlamayı umut ediyoruz.”

Öz, konuşmasının sonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan ikinci bir Altınşehir kurmak için destek istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER