banner675

Bakan Varank, iş insanlarıyla bir araya geldi

Bakan Varank, iş insanlarıyla bir araya geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Kahramanmaraş’a hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen programa katılan Bakan Varank, Kahramanmaraş sanayicisinin sadece tesislerde üretim yapmakla kalmadığı, bu üretimlerin katma değerli hale getirdiklerini gördüğünü söyledi.

Kahramanmaraş’ta 3 farklı firmayı ziyaret ettiğini dile getiren Bakan Varank, şunları kaydetti:

“Bugün MADO’ya gittim. O tesislerde o kadar çok insanın istihdam ediliyor olması, orada Gıda Sanayinin katma değerli hale getirilip, nasıl 40’tan fazla ülkeye ihracat edildiğini görmem beni gerçekten etkiledi. Daha sonra Has Cevher gittik. Ben bu tip metal sanayi yapan çok fabrika gezdim. Has Cevher’in tencere, tava, dediğimiz bu üretimin kullandığı teknikleri nasıl işçi dostu hale getirdiklerini görmem beni çok etkiledi. KİPAŞ, kağıtta attığı adımlarla, dokuma alanında yaptığı yeni yatırımlarla sadece ülkemizde değil, dünyada çok ciddi bir üretici olduğunu herkese kanıtlamış durumda. Bugün gördüğüm manzara Kahramanmaraş’a çok daha fazla eğilmemiz gerektiğini bana tekrar hatırlattı. Bugün dinlediğim sanayicilerin hepsi bir takım sıkıntılardan bahsetmediler. Oldukça zor bir dönemden geçiyoruz. Sanayicilerimiz bana 'yer' sıkıntısından bahsettiler. Hepsi istisnasız ‘Sayın bakanım biz yatırım yapmak istiyoruz. Bu dönemde Türkiye’nin tedarikçi ülke anlamında yakaladığı başarıda biz yatırımlarımızı artırmak, daha çok üretmek istiyoruz’ dediler. Sanayi ve Teknoloji bakanlığı olarak Kahramanmaraş’a hizmet etmeye devam edeceğiz. Burada hangi konuda hangi problem varsa bulunla ilgili bize ne düşüyorsa çözüm bulmak adına gayret göstereceğiz.” 

Programda Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kentin üretim kapasitesinin artması konusunda verdiklerin desteklerden dolayı teşekkür etti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu ise Kahramanmaraş’ın üretim kapasitesi hakkında bilgiler verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685