ÜRETİCİLER HAYVANCILIK KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

ÜRETİCİLER HAYVANCILIK KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

ÜRETİCİLER HAYVANCILIK KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Kahramanmaraş’ta verimli hayvancılık için tarımsal yayım ve danışmanlık paneli yapıldı.
Kahramanmaraş Kırmızı Et Üreticileri Birliği, İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile KSÜ Ziraat Fakültesi işbirliğinde gerçekleştirilen Verimli Hayvancılık İçin Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Paneli KSÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda, üreticiler,öğrenciler  ve akademik  personelin katılımıyla yapıldı.
Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Tevrican Dokuyucu’nun   oturum başkanlığını yaptığı panele, Adana Et ve Süt Kurumu Müdür Yardımcısı  Veteriner Hekim İbrahim Karakuzu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Veteriner Hekim Fatih Başaran ve Ziraat Mühendisi Cevat Akgün ile özel sektör temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Torun panelist olarak katıldı.
Panelde, Kahramanmaraş Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cemalettin Ergün, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sinan Baş birer konuşma yaptı.
 Kahramanmaraş Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cemalettin Ergün konuşmasında şunları söyledi: “Birliğimiz yeni kurulmuş olmasına rağmen üreticilerimizi bilgilendirmeye bu tür toplantılarla devam edeceğiz. Bugün de Verimli Hayvancılık İçin Tarımsal Yayım ve Danışmanlıkla ilgili konu uzmanlarının konuşmalarını dinleyeceğiz. Umarım sizler için faydalı olur.”
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu konuşmasında, bu tür panellerin üreticiler için faydalı olduğunu, Bakanlık olarak  Et üreticilerini desteklemeye  devam edeceklerini ve yapılan destekleme miktarlarının yıldan yıla arttığını  belirtti.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sinan Baş ise, böyle organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek panelin herkes için faydalı olmasını  diledi.
Adana Et ve Süt Kurumu Müdür Yardımcısı Veteriner Hekim İbrahim Karakuzu, Et ve Süt Kurumu’nun çalışmaları ve Sözleşmeli Besiciliğin nasıl yapıldığı hakkında bilgi verdi.
Veteriner Hekim Fatih Başaran,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Erkek Sığır Besi Et Destekleme uygulamalarıyla ilgili ve Kahramanmaraş’ta et üreticilerine yönelik destekler hakkında bilgi verdi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Cevat Akgün, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri uygulamaları hakkında bilgilendirdi.
Özel sektör temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Torun ise Hayvan Besleme ve Yemler Teknolojisi ile ilgili olarak genel prensipler, dikkat edilecek hususlar, kritik kontrol noktaları, entantif besi ( yoğun besi ) açık besi ve kârlılığın nasıl hesaplanacağı konusunda konuşma yaptı.
Panel ürericilerin panelistlere sorduğu soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER