PTT LİGİ'NE YÜKSELEN ‘ÜÇÜNCÜ TAKIM’ KİM OLACAK?

MAÇLARI YARIN START ALIYOR

PTT LİGİ'NE YÜKSELEN ‘ÜÇÜNCÜ TAKIM’ KİM OLACAK?
Kahramanmaraşspor'un düşmekten son haftada kurtulduğu Spor Toto 2. Lig'de normal sezon sona erdi.
Kahramanmaraşspor'un da yer aldığı Kırmızı Grup'ta Göztepe ile Beyaz Grup'ta ise Yeni Malatyaspor, normal sezonu ilk sıralarda tamamlayarak yeni sezon için isimlerini PTT 1. Ligi'ne yazdırdılar. Bu arada Kırmızı Grup'ta Gölbaşıspor A.Ş., Birlik Nakliyat Düzyurtspor ve Altay Spor ile Beyaz Grup'ta Körfez İskenderunspor, Turgutluspor, Ofspor A.Ş. ve TKİ Tavşanlı Linyitsportakımları Spor Toto 3.Ligi'ne düşen takımlar oldu.
ÜÇÜNCÜ TAKIM, NASIL BELİRLENECEK?
Çift devreli lig usulü oynanan müsabakalar sonunda Spor Toto 2. Ligin her iki grubunda 2., 3., 4. ve 5. Sırayıalan takımlar, PTT 1. Lig'e yükselecek 3. takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarınakatılıyor. Play Off Müsabakaları Grup İçi Eşleşmeler ve Final Müsabakası olmak üzere ikikademeden oluşacak.
Her iki grupta, kendi gruplarında 2 ve 5. sıraları alan takımlar "Birinci Eşleşme"yi, 3. ve 4.sıraları alan takımlar "İkinci Eşleşme"yi oluşturuyor. Eşleşmeler çift maç eleme usulüyle veilk müsabakaların 4. ve 5. sıraları alan takımların sahasında olması suretiyle oynanacak. Her iki grupta "Birinci Eşleşme" ile "İkinci Eşleşme"de tur atlayan takımlar "ÜçüncüEşleşme"yi teşkil edecek. "Üçüncü Eşleşme" çift maç eleme usulüyle ve ilk müsabakaların"İkinci Eşleşme"nin galibi olan takımların sahasında olması suretiyle oynanacak. "ÜçüncüEşleşme"lerin sonunda tur atlayan takımlar, PTT 1. Lig'e yükselecek 3. takımın belirleneceğiFinal Müsabakasını oynamaya hak kazanacak.
Play Off Müsabakalarında, galibiyet sayılarının eşit olması halinde averaj göz önüne alınacak ve rakip takımın sahasında daha fazla gol atan takım tur atlayacak. Bu durumda da tur atlayantakım belirlenemiyorsa, yani iki takımın da evinde ve rakip takım sahasında attığı gol sayısıeşit ise, ikinci müsabakada on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanacak. Uzatmadevrelerinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucundabelirlenecek. Uzatma süresi içerisinde eğer takımlar eşit sayıda gol atarlarsa, rakip sahada atılangol adedi fazla olan takım, yani misafir takım tur atlayacak ve penaltı atışları yapılmayacak.
Final Müsabakası TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyleoynanacak. Final müsabakasının normal süresi berabere sonuçlanırsa müsabaka on beşerdakikalık iki devre halinde uzatılacak. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanan takımpenaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenecek ve kazanan takım PTT 1. Lig'eyükselen 3. takım olacak.
PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ DE BELLİ OLDU
 Kırmızı ve Beyaz Grup'ta normal sezon sona ermesinin ardından, Spor Toto 2. Lig Statüsüne göre;play-off turuna yükselen 8 takımın eşleşmeleri de belli oldu.
Buna göre; Kırmızı Grup'ta Sarıyer, Bandırmaspor, İnegölspor ve Hatayspor; Beyaz Grup'ta ise Pendikspor, Ümraniyespor, 1461 Trabzon ve Menemen Belediyespor Play-off oynamaya hak kazandı. Play-Off Turu İlk Maçları 7 Mayıs'ta, İkinci Maçları ise 11 Mayıs'ta oynanacak. Üçüncü Eşleşmelerin yani grup finali maçları ile lig finali maçlarının tarihleri daha sonra belirlenecek. 
Kırmızı Grup'ta Sarıyer -Bandırmaspor ve İnegölspor-Hatayspor maçları 7 Mayıs'ta, Bandırmaspor- Sarıyer ve Hatayspor-İnegölspor maçları 11 Mayıs'ta; Beyaz Grup'ta MenemenBelediyespor-Pendikspor ve 1461 Trabzon -Ümraniyespormaçları 7 Mayıs'ta,Pendikspor- MenemenBelediyespor ve Ümraniyespor - 1461 Trabzonmaçları 11 Mayıs'ta oynanacak.  HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER