ÇARŞIBAŞI ESNAFI SİNEK AVLIYOR

ESNAFIN UMUDU SÜRÜYOR

ÇARŞIBAŞI ESNAFI SİNEK AVLIYOR

 

Kahramanmaraş'ın en işlek çarşılarından biri olan Çarşıbaşı'nda esnaf, mevsim itibari ile beklediği bulamıyor ve adeta 'sinek avlı-yor'.
Özellikle piknikçi grubunun mangal, şiş, ızgara, saç tava, semaver gibi ihtiyaçlarını karşıladığı Dulkadiroğlu İlçesi'ndeki Çarşıbaşı'nda esnaf beklediği canlılığı bulamıyor. Havaların bahardan yaza geçişe hazırlandığı ve piknik alanlarının yavaş yavaş dolmaya başladığı bu günlerde, piknikçilerin en çok uğrak yerlerinden biri olan Çarşıbaşı'nda beklenen satışlar yapılamıyor. Tezgâhlarını ve vitrinlerini yeni mangal, şiş, ızgara, saç tava ve semaver ürünleri ile süsleyen esnaf, müşteri bekliyor.
Dulkadiroğlu İlçesi'nin en hareketli bölgelerinden biri olan ve Belediye Çarşısı, Demirci Çarşısı, Kasaphali bölgesindeki Çarşıbaşı'nda kimi esnaf hareketli günler yaşarken özellikle piknikçilerin vazgeçilmezlerinden olan mangal ve ürünleri satıcıları bu hareketi bir türlü yakalayamıyor.
UMUTLARI SÜRÜYOR
Çarşıbaşı'ndaki mangal satıcıları, asıl işlerin bundan sonra açılacağını umut ettiklerini belirterek "Bugünlerde adeta sinek avlıyoruz. Ama, bu ayın sonuna doğru satışların artacağını tahmin ediyoruz. Havalar da yavaş yavaş ısınıyor. Önümüzdeki haftalardan itibaren bizlerin de mangal, şiş, ızgara, tava satışları artacak" diyor.
Mangalı 20-40 TL arasında satan esnaf, şişin de tanesini türüne göre 1-3 TL arasında müşteriye sunuyor. Yine piknikçilerin ihtiyaçlarından olan ızgara 10-20 TL, saç tava 15-40 TL arasında, yelpaze de türüne ve büyüklüğüne göre 5-15 TL arasında alıcılarını bekliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER