FERHUŞ'TAKİ TOKİ MAHALLE OLMAK İSTİYOR

MAHALLE OLMA İSTEĞİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

FERHUŞ'TAKİ TOKİ MAHALLE OLMAK İSTİYOR

 

Karacasu Ferhuş Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutları sakinleri, ayrı bir mahalle olmak için Dulkadiroğlu Belediyesi'ne başvuru yaptı.
Dulkadiroğlu Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında gündeme alınan mahalle olma isteği, Meclis tarafından komisyona havale edildi.
Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu İlçe Belediye Meclisi, gündemindeki 7 ve gündem dışı 10 maddeyi görüşmek üzere dün sabah toplandı. Belediye Başkanı Necati Okay başkanlığındaki meclis toplantısı yaklaşık 1 saat sürdü.
Toplantı yeter sayısının olduğunun tespit edilmesinin ardından Meclis'te saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra Başkan Okay, gündemde 7 madde bulunduğunu ve 10 maddenin de gündeme alınması gerektiğini belirterek, gündemde bulunan maddeleri tek tek Meclis'in onayına sundu. Meclis'te Dulkadiroğlu İlçesi Karacasu Ferhuş Mahallesi sınırları içerisinde bulunan TOKİ Konutları'nın ayrı bir mahalle olma isteği, meclis tarafından komisyona havale edilirken, komisyondan gelecek öneriye göre mahalle isteği karara bağlanacak.
Mecliste ayrıca belediyeye ait küçük ölçekli bazı arsaların da terkini ya da hibesine karar verildi. Bu kapsamda Doğukent Mahallesi'nde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kullanılan Ek Hizmet Binası'ndaki ölçümlerde belediyeye ait olduğu tespit edilen 86,33 metrekarelik bir alan İl Emniyet Müdürlüğü'nün isteği üzerine bedelsiz olarak tahsis edilirken; ilçenin Dulkadiroğlu Mahallesindeki mozaik alanda bulunan 22 metrekarelik bir alan da Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda hazineye terk edildi. 
Toplantıda görüşülen konular arasında yer alan asfalt silindiri ve ataşman alımı ile ilgili Başkan Okay'a yetki istemi kısa süreli bir tartışmaya neden oldu. MHP'li Ahmet Metin Başkan, her araç alımında Okay'a yetki istenmesinin mevzuata uygun olup olmadığını sordu. Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alpaslan yetkinin başkana verilmesi ve başkanın da yetkiyi ilgili birime devretmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptı.
İlçe sınırları içerisinde bulunan çeşitli imar tadilatları ile ilgili komisyon raporları görüşülerek kabul edildi. Gündem maddelerinin tamamı, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile meclisten geçerken; meclisten geçen maddelerin komisyonda görüşüldükten sonra meclis gündemine alınması için toplantı 11 Mayıs 2015 pazartesi günü saat 10.00 yeniden yapılmak üzere ara verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER