NİSAN VE MART AYI ÇALIŞMALAR DEĞEERLENDİRİLDİ

"GÜZEL ŞEYLER ÜRETMEK İÇİN ARAYIŞ VE HAREKET İÇERİSİNDEYİZ"

NİSAN VE MART AYI ÇALIŞMALAR DEĞEERLENDİRİLDİ

 

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, geride kalan iki ay içerisinde kamu kurumlarının güzel çalışmalar yaptığını belirterek, bu çalışmaları da önemsediğini bildirdi.
Kahramanmaraş Valiliği, Mart ve Nisan Aylarında kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı çalışmaların değerlendirildiği Basın Bilgilendirme ve Eşgüdüm Toplantısı yapıldı. Valilik Fikret Kiraz Toplantı Salonunda yapılan ve tüm kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, 2015 Mart ve Nisan aylarını kapsayan çalışmalar değerlendirildi. 
Kahramanmaraş Valisi Güvençer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada "İlimiz adına iyi bir şeyler üretmek için arayış ve hareket içerisindeyiz. Bu toplantıda bu arayış ve hareketliliğimizin bir parçasıdır. Dilerim amaçlandığı üzere yararlı olur, hayırlı olur hepimiz hem bu toplantıda birlikte geçireceğimiz zamanda hem de sonrasında performansımıza yansıyan etkilerinden mutlu oluruz" dedi.
Vali Güvençer, Mart ve Nisan ayı içerisinde kurumların yaptıkları çalışmaların güzel olduğuna dikkat çekerek ilgili kurumları tebrik ederken, bu çalışmaları Kahramanmaraş adına çok önemsediğini de dile getirdi.
KURUMLAR ÇALIŞMALARINI  ANLATTI
Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, büyükşehir ve ilçe belediye temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda daha sonra kurum amirleri, mart ve nisan aylarını içeren çalışmalarını slayt eşliğinde anlattılar. 
Kahramanmaraş Valililiği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığını (YİKOB) da yürüten Vali Yardımcısı Vekili ve Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, sorumlu olduğu YİKOB ile ilgili faaliyetleri anlatırken; Onikişubat İlçesi'nde bulunan Üniversite Yerleşkesi karşısında spor salonu, okul inşaatlarının temel atma töreninin Cuma günü yapılacağını belirterek, temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılacağını duyurdu. YİKOB'un son iki aylık çalışmaları konusunda bilgi veren Anteplioğlu, şunları anlattı:
YİKOB NE YAPTI?
"Kahramanmaraş Müzesi Elektrik Tesisatı Yenilemesi ve Bahçe Teşhir Tanzim İşi 108.560,00 Tl bedel ile ihale edildi 24.04.2015 tarihinde sözleşmesi imzalandı.
Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Dulkadiroğlu Eski Doğukent Telekom Binası Onarım işi 237.847,00 TL bedel ile ihale edildi. 03.04.2015 tarihinde sözleşmesi yapıldı.
Kahramanmaraş Elbistan İlçesi Kızılcaoba Mahallesi 263 Ada 1 Parselde Kayıtlı Elbistan Polis Evinin Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon, Statik Öneri Raporu ve Ön Proje, Elektrik, Makine Projelerinin Hazırlanması işi 230.100,00 TL bedel ile ihale edildi, sözleşmeye davet yazısı yazıldı.
Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şubenin yeni yerinin alt yapısının hazırlanması, bu birimdeki sistem ve cihazların demontaj ve eski sistem ve kameraların modernizasyonu yapım işinin yer teslimi yapıldı.
Kahramanmaraş Onikişubat TOBB Fen Lisesi Çevre Düzenlemesi işinin ihale hazırlıkları tamamlandı. 08.05.2015 tarihinde ihalesi yapılacaktır.
Kahramanmaraş Onikişubat Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Güçlendirme ve Onarım İşinin ihale hazırlıkları tamamlandı. 11.05.2015 tarihinde ihalesi yapılacaktır.
Kahramanmaraş Afşin Koçovası Eşe ve Yusuf Gülkaynak İlkokulu yapımı işinin ihale hazırlıkları tamamlandı. 08.05.2015 tarihinde ihalesi yapılacaktır.
Kahramanmaraş Afşin Elbistan Linyitleri 24 Derslik İlkokul yapımı işininihale hazırlıkları tamamlandı. 25.05.2015 tarihinde ihalesi yapılacaktır.
Kahramanmaraş Türkoğlu Turgut Reis ÇPL ve Anadolu Lisesi Güçlendirme ve Genel Onarım işininihale hazırlıkları tamamlandı, 15.05.2015 tarihinde ihalesi yapılacaktır.
Elbistan Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet binası yapımı işininihale hazırlıkları tamamlandı, 26.05.2015 tarihinde ihalesi yapılacaktır.
Onikişubat İlçesi Haydar Bey Mahallesi 24 derslikli Anadolu Lisesi İnşaatı tamamlandı, geçici kabulü yapıldı.
Onikişubatİlçesi Hartlap Köyü 13 derslikli İlk/Orta Okulu İnşaatı işi tamamlandı, geçici kabul aşamasına geldi.
Elbistan Tepebaşı 13 derslikli İlk/Orta Okulu İnşaatı işinin geçici kabulü yapıldı.
Göksün Büyükkızılcık Çok Programlı Lisesi İnşaatı işinin geçici kabulü yapıldı.
Afşin Afşinbey Mah. Anaokulu, Afşin Efsusturan Mah. İlkokulu, AfşinYeşilyurt Mah. İlkokulu, Andırın Darıovası Şehit Zübeyir Çakır Anaokulu, Elbistan TaşburunTopraktepe İlkokulu ve Elbistan İsmetpaşa İlkokulu Yapımı işinin proje ve maliyet çalışmaları devam etmektedir.
Ekinözü İlçesinde yapılacak olan yurt için yaklaşık maliyet hazırlama, 2015 yılı ödeneğe esas olmak üzere Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçelerindeki okulların onarım işlerinin keşif özetlerinin hazırlanmasına devam edilmektedir.
İçişleri Bakanlığı bünyesinde, Kaymakamlık idari binaların ve lojmanların onarım işlerinin keşiflerinin hazırlanması ve yapımı devam eden Andırın Hükümet Konağı ve Elbistan Hükümet Konağı inşaatı kontrollük hizmetleri devam etmektedir.
Başkanlığımızca, şu anda 53 adet devam eden işin kontrollüğü yürütülmektedir." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER