BİR SAAT YAĞDI, HAYATI FELÇ ETTİ!

TRAFİK TIKANDI, ULAŞIM AKSADI…

BİR SAAT YAĞDI, HAYATI FELÇ ETTİ!

 

Kahramanmaraş'ın merkez ilçeleri Onikişubat ve Dulkadiroğlu'nda önceki gün akşam üstü aniden başlayan şiddetli sağanak yağmurun ardından gelen dolu yağışı, hayatı kısa süreli de olsa aksaklıklara bıraktı.
Akşam saatlerindeki yerel fırtına ile birlikte başlayan sağanak yağış, ardından şiddetli dolu yağışını da beraberinde getirdi. Kentin batı bölgesinde başlayan dolu yağışı, kısa sürede kentin her alanında etkili oldu. Yer yer fındık ve ceviz büyüklüğüne ulaşan dolu yağışı nedeniyle, cadde ve sokak ve açık alanlardaki vatandaşlar, sığınacak yer ararken; kaçışmalar da gözden kaçmadı. 
Kısa aralıklarla yaklaşık 1 saat boyunca etkili olan şiddetli sağanak ve dolu yağışı sırasında kaldırımlar beyaza büründü. Araçlarının camlarına çarpan ceviz büyüklüğündeki doluyu gören vatandaşlar ise korkuya kapılırken; şiddetli yağmurun ardından doluya yakalanan vatandaşlar, Kahramanmaraş'ta ilk kez bu kadar büyük dolu yağışı ile karşılaştıklarını söylediler.
TRAFİK TIKANDI, ULAŞIM AKSADI…
Kahramanmaraş'ın yukarı kesimlerinden başlayan yağış nedeniyle kısa sürede oluşan sel, kentin alt bölgelerinde sel baskınlarına da neden oldu. Selin taşıdığı taş-toprak ve ağaç yaprakları yanında yollardaki katı atıklar nedeniyle logarların tıkandığı bazı bölgelerde küçük otomobiller, trafik seyrinde sıkıntılar yaşadı.
Aniden gelen şiddetli sağanak yağış ve dolu yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Özellikle logarların tıkandığı bölgelerde kaldırımlara kadar ulaşan sel suları nedeniyle küçük tip araçlar ilerlemekte güçlük çekerken; bundan dolayı da trafikte aksamalar yaşandı. Atatürk Meydanı Kanlıdere Girişi, Kuddusi Baba Bulvarı, Şehit Çuhadar Ali Caddesi-Bayazıtlı Bulvarı Güzergahının Endüstri Meslek Lisesi Önü, Serintepe Polis Karakolu Civarı gibi kentin diğer bölgelerine ulaşım sağlayan güzergahlarda sıkıntılar yaşandığı haberleri geldi.
Bu arada, kaldırım hizasında kalan evlerin sular altında kaldığı bilgisi de ulaşırken; yoğun selden dolayı ulaşımın aksadığı caddelerde araç sahipleri arasında kısa süreli tartışmalar da yaşandığı gözlendi.
SOSYAL PAYLAŞIMLAR 'HİT' YAPTI
Kahramanmaraş'ta uzun yıllardır görünmeyen dolu yağışı, sosyal paylaşım sitelerini kullananlara da paylaşım imkanı sağladı. Facebook, Google+, Instagram,  Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerini kullananlar, Kahramanmaraş'ın önceki gün akşam üstü yaşadığı tablonun videosunu ve fotoğraflarını çekerek paylaşımda bulundular. 
Sosyal paylaşım sitesi kullanıcılarının bir kısmı bu durumu 'rahmet' olarak değerlendirirken, bir kısmı ise 'felaket' olarak yorumladı. Bazı paylaşımcılar ise Kahramanmaraş'ın yaşadığı bu tablo nedeniyle özellikle belediyeler olmak üzere yerel yöneticileri, gelebilecek ani felaketlere karşı duyarsız kalmakla ve tedbirsiz olmakla eleştirdiler. İşte o paylaşımlardan bazıları:
Ünal Ateş: "Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Fatih Erkoç'a açık çağrımdır sevgili başkan mayolu alda gel gel beraber bu gördüğün gölde güzelim 15 dakika yağan yağmur neticesinde bu memlekette yapmış olduğunuz mühendislik harikası kanal d kanalını üstündeki köprünün bu memlekette neler kattığını gel beraber inceleyelim büyükşehir belediyesi ulaştırma daire başkanı nurhak belediye başkanı laf yetiştireceğine adam gibi işini yap önce büyük bir köy haline getirdiniz bu güzel şehrim yollarını ara yollarını bir gez bakalım ulaştırma daire başkanı olarak o koltukta oturmaya hak ediyor musun etmiyor musun bi görelim" 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER