ARSLAN, DEMİRTAŞ, BU MİLLETİN, HASSASİYETLERİNİ HİÇ ANLAMAMIŞ

KABE MÜSLÜMANLAR İÇİN ALLAH'IN YERYÜZÜNDEKİ EVİDİR

ARSLAN, DEMİRTAŞ, BU MİLLETİN, HASSASİYETLERİNİ HİÇ ANLAMAMIŞ

 Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ekrem Arslan, "Sen siyasetini Müslümanların değerlerine hakaret üzerine kuracaksın, bir gün Diyanet, din dersi kaldırılsın diyeceksin, ertesi gün, imamına hakaret edeceksin, Kabe'yi, Taksim'e benzeteceksin, sonra da çıkıp bu milletten oy isteyeceksin. Bu nerede siyaset yaptığını bilmemektir"

Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ekrem Arslan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirataş'ın Taksim-Kabe benzetmesine sert tepki göstererek şunları söyledi; "Anlaşılan Demirtaş, bu milletin, Müslümanların hassasiyetlerini hiç anlamamış, Kabe yer yüzündeki her hangi bir mekan değil, Müslümanlar için Allah'ın yeryüzündeki evidir. Onu her hangi bir mekânla karşılaştırmak hiç kimsenin haddi değildir" dedi.
Demirtaş'ın sürekli dini değerlerle uğraşmasını eleştiren Arslan, "Sen siyasetini Müslümanların değerlerine hakaret üzerine kuracaksın, bir gün Diyanet, din dersi kaldırılsın diyeceksin, ertesi gün, imamına hakaret edeceksin, Kabe'yi, Taksim'e benzeteceksin, sonra da çıkıp bu milletten oy isteyeceksin. Bu nerede siyaset yaptığını bilmemektir" ifadelerini kullandı.
       Kabe'nin yeryüzünde sırf Allah'a ibadet edilmek için inşa edilen Allah'ın ilk evi olduğunu hatırlatan Arslan, "Kabe bütün putların kırıldığı yerdir. Tevhidin simgesidir. Müslümanlar için bu kadar aziz olan bir yeri, dini sembolü kalkıp da gündelik siyasetine malzeme yapamazsın. Sonra da kalkıp abartılı bir örnek olarak algılanmasın diyorsun, Demirtaş, siz bu örnekle yalnızca abartmadınız aynı zamanda haddinizi aştınız. Sizi bu milletten derhal özür dilemeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.
Son zamanlarda Siyasilerin Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alan Eleştirilerine cevap veren  Kahramanmaraş Şube Başkanı Ekrem Arslan, Siyasi Meselelere Diyanet İşleri Başkanlığı'nın alet edilmemesi gerektiğini vurguladı. Diyanet İşleri Başkanlığımız gerek ülkemizde gerekse uluslar arası alanda insana ve insanlığa sadece dini değerleri yaşamaya sahip çıkmaya ve dinin bütün güzelliklerini yaşattırmayı amaçlayan ve bu konuda gayretini çalışmasını ortaya koyan saygın ilkeli bir kuruluştur.
Siyasi parti liderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığını seçim ve siyaset malzemesi olarak kullanmalarından rahatsızlık duyan Diyanet Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ekrem Arslan bir basın açıklaması yayınlayarak siyasileri eleştirdi.
Açıklamasında partilerin geçmişlerinden ders çıkarmadıklarını, halen germe, gerdirme politikaları izlediklerini söyleyen Başkan Arslan, partilerin İslamdan çekindiklerini iddia etti. Türkiye'de bazı partilerin Diyaneti kendilerine tehdit olarak gördüğünü ifade eden Başkan Arslan, " 17 Aralık operasyonlarından beri sürekli bu kurumu gözlerine kestirmelerinin bir sebebi var, makam aracı iftiralarıyla 17 Aralık kurgucularının piyonlarından biri olan bu iki lider uluslararası tuzakların Türkiye'deki sözcüleri gibi davranmaktalar. Diyanet İşleri Başkanlığının partiler üstü bir kurum olduğunu, hiçbir surette siyasete malzeme yapılamayacağını her zaman ifade ettik. Tek dertleri ülkeyi germek olan bu düşünce mensuplarının ısrarcı tavırlarına baktığımızda bu oyunun ne kadar büyük bir oyun olduğunu gördük, görüyoruz. Bu eleştirilerin sahibi siyasi liderlerin hangi din ve din mensuplarına kucak açtıklarını da bu halka anlatmaları gerekiyor" dedi.
Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan dolayı üzüntü içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Arslan açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:"Cumhuriyetin ilk yıllarında bu ülkede laiklik adı altında İslam unutturulmak istendi, ezanlar Türkçeye çevrildi, imamlar sadece cenaze yıkayıcıları olarak görüldü, camiler ahıra çevrildi, annelerimiz Kur'an-ı Kerimlerini toprağa gömerek gizledi, sakladı. O yıllarda İslam'dan mahrum bırakılmaya çalışılan bu halk yine aynı parti tarafından ve ne yazık ki yine aynı tutum ve davranışlarla beyanatlar vermeye başladı, CHP'li vekiller Diyaneti kapatmayı vaat etti, ezanı susturmayı vaat etti, hatta ve hatta bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanına zevat diyecek kadar, din görevlisi kardeşlerime Ak Parti'nin militanları diyecek kadar haya ve ar perdesinin dışında ifadeler kullandı. Fakat bu halk Cumhuriyetin ilk yıllarını bir daha yaşamamada kararlıdır. Bu halk dinine, değerlerine hiçbir surette halel getirmeme inancındadır.Biz Diyanet-Sen olarak her iki parti mensuplarına bir hatırlatma yapma lüzumu gördük; Bu ülke %99 u Müslüman olan bir ülke, bu ülkede hiçbir surette %1'lik bir kesim aykırılık yapamaz, yapmamalıdır. Yüzde birlik bir kesim olan sizler çoğunluğun mensup olduğu dine en azından saygı duymalı, o dinin mensupları hakkında da ifadelerinize çeki düzen vermelisiniz. Hiçbir surette Diyanet İşleri Başkanlığımızı siyasetinize alet etmemenizi tekrar sizlere hatırlatmak istiyoruz çünkü bu ülkenin yüzde 99'luk olan kesimi olduğu müddetçe sizlere Diyaneti kapattırmayız.
HDP'nin Tutumuna şaşırdık
HDP'nin Diyanet hakkında yaptıkları açıklamalar karşısında şaşırdıklarını ifade eden Başkan Arslan açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:"Açılım projelerine her zaman destek veren, artık bu ülkede kardeşlik kök salmalıdır diyen bütün Müslümanlar, güya Kürt kardeşlerimin partisi olduğunu beyan eden HDP'nin bu tutumu karşısında şaşkınlığımızı gizleyemedik. Barış olsun diyen bizler bir dinin mensubu olan iki kardeş arasında kavga olmaz dememize mi kızdılar da, Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız açıklamalarını yaptılar. Bu ülkenin tesisi için İslam gereklidir söylemimiz neden kendilerini rahatsız etti, ve en önemlisi Müslüman olan bu ülke de Diyanet neden HDP yi rahatsız ediyor buna açıklama yapmaları gerekmektedir" dedi. (HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER