GÜN TERÖRÜ LANETLEME GÜNÜDÜR

İSTİHBARAT ZAAFİYETİ GÖZE ÇARPIYOR

GÜN TERÖRÜ LANETLEME GÜNÜDÜR

 Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş: "Maalesef ülkemiz tarihinin acı günlerinden birini daha yaşıyor bu topraklarda yapılan katliamlara maalesef bir yenisi daha eklendi Şanlıurfa Suruç'ta dün 32 evladımızı kaybettik" dedi.

Şanlıurfa Suruç'ta yaşanan terör saldırısında yaptığı yazılı açıklama ile lanetleyen CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, terör kimden gelirse gelsin lanetleme günü olduğunu söyledi. Yaptığı yazılı açıklama da ölenlerin etnik kökeni ve dininin sorgulanmayacağını ifade eden Ateş, ilgilileri dikkatli davranmaları konusunda uyardı. 
Ateş, şunları kaydetti: "Terör nereden gelirse gelsin kimden gelirse gelsin bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi Onikişubat İlçe Başkanı olarak katliamları yapanları katliamları yapanlara kol kanat girenlerin lanetliyorum. Reyhanlı'da, Uludere'de,  Gezide, Soma'da kaybettiğimiz kardeşlerimize yanan yüreğimiz bu kez de Suruç'ta 32 evladımız Adıyaman'da şehit olan onbaşımız için yandı kaybettiğimiz kardeşlerimiz Türk'tü Kürt'tü. Alevi'ydi,  Sünni'ydi, Çerkez'di. Müslüman'dı. Hıristiyan'dı ne fark eder hepsi bizim evlatlarımız hepsi bizim kardeşlerimiz değil mi?"
BİRLİK BERABERLİK OLMA GÜNÜDÜR
"Gün acıları yarıştırma gün savaş çığlıkları atma günü değil gün kenetlenme birlik beraberlik olma günüdür. Gün nereden gelirse gelsin kimden gelirse gelsin teröre lanet okuma günüdür teröristi kollayan a lanet okuma günüdür bu topraklarda insanları birbirine kırdırmak için birtakım oyunlar tezgâhlanıyor ve bizler aylardan beri gerek seçimlerden önce gerek seçimlerden sonra bu konuda ilgilileri daha titiz ve dikkatli davranmaları konusunda uyardık fakat üzülerek görmekteyiz ki yapılan tüm uyarılara rağmen gerekli önlemler bir türlü alınmış bu durum önemsenmemiş bu ülke bir terörist yuvası haline getirilmeye çalışılmakta iken bizim idarecilerimiz gaflet uykusundan uyanamamıştır. Teröristler ellerini kollarını sallaya sallaya sınırları geçip istedikleri zaman Suriye istedikleri zaman Türkiye topraklarında eylemler yapabilmektedirler İstemeden de olsa bütün bu olanlardan sonra her türlü desteğin sağlandığı teröristlerin yaptığı bu olaylardan sonra acaba bu kaostan medet uman birtakım çevreler mi var diye düşünmekten kendimizi alıkoyamıyoruz eğer gençlerin ölümünden vatandaşlarımızın katledilmesinden kendine rant elde etmeyi düşünen birileri varsa bu memlekete ihanet edenler bu halka ihanet edenler de halkın çocuklarını katledenler elbet bir gün hak ettikleri cezayı alacaklardır."
İSTİHBARAT ZAAFİYETİ GÖZE ÇARPIYOR
"Yapılacak olan bir gösteride toplantıda basın açıklamasında günler öncesinden emniyet, askeri istihbarat, milli istihbarat her türlü önlemi alır. Daha önce bizim düzenlediğimiz basın toplantılarında ve basın açıklamalarından biliyoruz ki günler öncesinden nerede basın açıklaması yapılacaksa o bölgeye gidilecek kişilerin araçları araçlarda bulunan kişilerin isimleri tespit edilir ve bunlar gerek güvenlik amacıyla gerekse istihbarat çalışma amacıyla takip edilir. Böyle bir toplantının yapılacağından haberdar olanlar acaba bu toplantıda oluşabilecek güvenlik zafiyetleri ve saldırılar için niçin tedbir almamışlardır işte insanın en çokta kafasını kurcalayan soru bu Bütün bu acı ve karmaşık duygular içerisinde dahi sağduyulu davranmaya özen göstermeliyiz. Halkımız sağduyulu davranmalıdır yukarıda ifade ettiğimiz gibi birlik bütünlük içerisinde gelebilecek her türlü tehlikeye karşı koymalıyız, insanlarımızın kardeşlerimizin katledilmesinden mutluluk duyan haysiyet şeref yoksunlarına karşı birlikte mücadele etmeliyiz bu duygu ve düşüncelerle dün kaybettiğimiz 32 kardeşimize ve Adıyaman'da şehit düşen kardeşimize Allah'tan rahmet tüm acılı anne babalara sabır diliyorum. Tüm halkımızın başı sağ olsun."
(HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER