ÖNCE ARKADAŞ KURBANI, SONRA ŞAİR OLDU

2001 YILINDAN SONRA YENİ BİR HAYATA BAŞLADI

ÖNCE ARKADAŞ KURBANI, SONRA ŞAİR OLDU

 Bundan tam 14 yıl önce, arkadaşının bir suç işlediğini ve ricası üzerine suç aletini evinin bahçesine gömerek hayatını kararttığını ifade eden Güneş, hayat hikayesini anlatmaya şöyle devam etti: “1949 yılında Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde doğdum. 11 Kasım 2001 tarihinde arkadaşım bir suç işledi ve benden suç aletini saklamamı istedi. Bende arkadaşım kırılmasın diye suç aletini evimin bahçesine gömdüm. İlerleyen zamanlarda görgü tanıklarının ifadeleri üzerine bende suçlu bulundum ve nezarete düştüm. Mahkemede yardım ettiğim arkadaşım suçu beraber işlediğimizi söyleyince neye uğradığımı şaşırdım. Mahkeme suça ortak olmadığıma kanaat getirdi ancak suç aletini ben sakladığım için, arkadaşımla birlikte bende ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldım.  Daha sonra iyi halden dolayı cezam müebbet hapis cezasına düştü” dedi.

 
2001 YILINDAN SONRA YENİ BİR HAYATA BAŞLADI
O tarihe kadar karakol yüzü görmeyen, fakat bir anda müebbet suçlusu olarak cezaevine düşen Güneş, “ ömrümde karakol yüzü görmedim, ama bir anda arkadaş kurbanı olup cezaevine düşmek beni çok etkiledi. Ben geçimini çiftçilikle sağlayan, aynı zamanda geçici köy koruculuğu yapan kendi halinde bir vatandaştım. Bu olaya birde aile yakınlarımı kaybetmem eklenince, içimdekileri şiir olarak kağıtlara dökmeye başladım. 2006 yılında annem Ayşe Güneş, 2007’de ablam Fatma Demir, ve 2008 yılında eşim Fatma Güneş’i kaybettim. Özellikle eşimin vefatı beni çok etkiledi. O zamana kadar ara ara şiir yazıyordum fakat eşimin vefatından sonra, o üzüntüyle kendimi tutamayarak aralıksız yazmaya başladım” dedi. Kendini şiir yazarak teselli etmeye çalışan Güneş, yazdığı şiirlerin 626 sayfaya ulaştığını  kaydetti.
İZNE ÇIKTIĞINDA EVİN O HALİ YÜREĞİNİ BURKTU
2012 yılında açık cezaevine çıkan Mehmet Güneş, kullandığı ilk izinde Kahramanmaraş Şekeroba Dedeler köyüne gittiğini ve evin harap bir halde olduğunu dile getiren Güneş; “ilk iznimde eşimle 40 yıldır hayatımı paylaştığım eve gittim. Eve girdiğimde ev bomboştu ve her yeri örümcek ağı sarmıştı. Eşim artık yoktu, bu durumu kabullenmek zaten çok zordu, birde evi o halde görünce daha da kötü oldum. Eşimle hayatımın büyük bir bölümünün geçtiği ev yaşanmayacak durumdaydı. Anılarımızın üstünü tozlar örtmüştü resmen” dedi. Artık izinlerinde eve gitmeye ayaklarının varmadığını belirten Güneş, izinlerini çocuklarının yanında geçirdiğini söyledi. Cezası 1 buçuk yıl sonra bitecek olan Güneş, ailesini, cezaevi ortamını konu aldığı şiirlerini kitap haline dönüştürecek. Kitabının adı ise “Arkadaş Kurbanı”  olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER