POLİS, GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE GÖZ MÜ YUMUYOR

"GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ" YENİDEN BAŞLADI

POLİS, GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE GÖZ MÜ YUMUYOR

 Kahramanmaraş'ta, havaların ısınması ile özellikle kırsal kesim ya da şehrin kenar mahalleleri olarak kabul edilen bölgelerde motosiklet sürücülerinin yaptığı "gürültü kirliliği" yeniden başladı.

Onikişubat'a bağlı Üngüt ve Gedemen mahallelerini birbirinden ayıran Hanefi Mahçiçek Bulvarı üzerindeki hayvanat bahçesi ve RAMADA otel civarında, yaşları 14 ile 18 arasında değişen çocuk ve gençlerin trafik kurallarını hiçe sayarak kasksız motosikletler ile ana cadde ve ara sokaklarda yarış yapmaları ve egzoz susturucularını çıkartarak gürültü kirliliğine neden olmaları burada oturan vatandaşları canından bezdirdi.
Motosikletli gençlerin sokak aralarında ve yolda yayaların arasında son sürat akrobatik hareketler yaparak kullandıklarına dikkat çeken vatandaşlar, Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden soruna çözüm bulmalarını istediler. Motosiklet gürültüsünden dolayı evlerinde oturamaz duruma geldiklerini belirten vatandaşlar, bazı polis ekiplerinin bu duruma seyirci kaldıklarını belirttiler. Özellikle akşam saat 20.00'da motosiklet sürücülerin bu bölgede toplandıklarını ve gece geç saatlere kadar çevreyi rahatsız ettiklerini ifade eden vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor.
Vali Konağı, İl Jandarma Komutanlığı Yerleşkesi, Adliye gibi resmi kuruluşların da bulunduğu bölgedeki bu gürültü kirliliği ile ilgili ALO 155'e yapılan şikayetlerin de sonuçsuz kalmasına vatandaşlar tepki gösterirken; "Polis imdat 155 hattını şikâyet için arıyoruz. Ekipler biz aradıktan neredeyse 25 dakika sonra geliyorlar. Motosikletli sürücüleri görmezden geliyorlar ve görseler dahi hiçbir cezai işlem yapmıyorlar. Gürültüden evlerimizde oturamaz duruma geldik. Küçük çocuklarımız evin içinde dahi egzoz sesinden korkar oldular. Yetkililerin bu duruma çare bulmasını istiyoruz" diyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER