BİTMEYEN KÜLTÜR PARK

BÜYÜKŞEHİR PROJESİ OLDU

BİTMEYEN KÜLTÜR PARK

 Kahramanmaraş'ta Ortahal olarak bilinen Hayrullah Mahallesi'ndeki eski Sebze-Meyce Toptancı Hal Binası'nın yıkılarak yerine yaptırılması merkez ilçe belediyesi döneminde kararlaştırılan Kültür Park'ın ne zaman bitirileceği merak konusu oldu.

Yıllar önce Hal Binası'nın Şazibey Mahallesi'ndeki Odun Ambarları'nın hemen üstünde bulunan Sebze-Meyve Toptancı Hali'ne taşınması ile başlayan belirsizlik, alanın 2007 yılı Ağustos Kahramanmaraş Kültür Park olarak düzenlenmesine karar verilmesi ile sona ermişti. Kahramanmaraş Belediyesinin Hayrullah Mahallesi (Ortahal Arsası) Sandalzade Bulvarı üzerinde ki yaklaşık 10 dönümlük alana kurmayı planladığı Kültür Park Uygulama Projesi için önce ulusal yarışma düzenlendi.  
KÜLTÜR PARK, DEĞER               KATACAK!
Kahramanmaraş Belediyesinin 2007 yılında düzenlediği proje yarışması sonucu mimar Özgür Bingöl ve ekibinin hazırladığı proje birinci olmuştu. "Kahramanmaraş Kültür Parkı" projesinin tasarımı gerçekleştirilirken, kültür, sanat, bilim ve çevre değerlerinin rekabet yolu ile geliştirilmesine, çok sayıda seçenekten ekonomik, işlevsel ve yenilikçi çözümlerin seçilmesine, güzel sanatların teşvikine; ayrıca, ilgili mesleklerin gelişmesine katkı sağlayacak olması göz önünde bulunduruldu.
Bu kapsamda kısa bir süre içerisinde ihaleye çıkarılan Kahramanmaraş Kültür Parkı projesi içerisinde; 140 kişilik çok amaçlı eğitim salonu, 400 metrekare sergi ve kokteyl salonu,140 metrekare çocuk oyun atölyesi, 300 metrekare kilim, seramik, cam, resim atölyeleri, 150 metrekare satış ve sergi salonu, 385 metrekare satış birimi, 480 metrekare açık forum alanı, 500 metrekare açık oturma alanı, 5000 metrekare yeşil alan, 1500 metrekare meyilli platform yer alacak. 
Kültür Park tamamlandığında Kahramanmaraş, her yaştan ve her kesimden vatandaşın sanatla kaynaştığı, eğlendiği, bilgilendiği, dinlendiği ve doyduğu mekânların iç içe olduğu bir merkeze kavuşmuş olacağı ifade ediliyor.
BÜYÜKŞEHİR PROJESİ OLDU
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olmadan önce Merkez İlçe (İl) Belediyesi sorumluluğunda olan Kültür Park, Kahramanmaraş'ın son mahalli seçimlerle birlikte Büyükşehir Belediyesi olması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda kaldı.
Ancak geride kalan 15 aylık süreye rağmen proje bir türlü tamamlanamadı. Sözleşme süresini geçmesine rağmen henüz bitirilemeyen ve ne zaman bitirilerek açılacağı da bilinmeyen Kahramanmaraş Kültür Park Projesi'nin akibeti de merak ediliyor. Çalışmaların devam ettiği proje için son aşamaya gelindiği ifade edilse de, tamamlanması için 1 yıllık bir zamana daha önce ihtiyaç olduğu söyleniyor. 
Şubat 2014'te temeli atılan ve 400 günde bitirilmesi planlanan Kültür Parkı, Nisan 2015 içerisinde bitirilecekti. Ancak 3 ay geçti inşaat çalışmaları devam ediyor. Projenin şu ana kadar yüzde 75-80'lik bölümünün tamamlandığı gözlenirken; bundan sonraki aşamanın da yaklaşık 1 yıl sürmesi bekleniyor. Projenin bu yılın sonuna doğru ya da yeni yılın ilk aylarında da bitirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER