TÜBİTAK BİLİM FUARI SERGİSİ AÇILDI

ÇOK GÜZEL PROJELER VAR

TÜBİTAK BİLİM FUARI SERGİSİ AÇILDI

 Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz, Bilim Fuarları sergisinde ortaokul öğrencilerinin yaşlarından büyük beklenmedik projeler ortaya koyduklarını belirterek, "Bu projeyle öğrenciler hem eğleniyor, hem de öğreniyorlar" dedi.

Kahramanmaraş Ortaokulu'nda, Teknoloji ve Tasarım Projeleri (TÜBİTAK) Bilim Fuarı sergisi düzenlenen törenle açıldı. Kahramanmaraş Ortaokulu Kapalı Spor salonunda açılan, TÜBİTAK Bilim Fuarı sergisine katılan Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz, öğrencilerin yaptığı projeleri tek, tek inceledi. Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Bağlar Başı İmam Hatip Ortaokulu ve Kahramanmaraş Ortaokulu Bilim Fuarları sergisine katıldıklarını ifade eden Kaymakam Türköz, "Öğrencilerimizin TÜBİTAK projesi kapsamında yapmış oldukları bilimsel araştırmaları daha kolay, daha rahat, daha eğlenceli ortamda 60 projeyi yerinde inceledik. 2 okulumuzda ortaokul seviyesinde olmasına rağmen yaşlarından beklenmedik ileri seviyede projeler ortaya koymuşlardır" dedi.
TÜBİTAK projesinin amacının eğlenerek öğrenmek olduğunun altını çizen Kaymakam Türköz, "Öğrencilerimiz bu projeleri yaparken hem öğrenmişler, hem eğlenmişler hem de bu öğrendiklerini kendi arkadaşlarına, büyüklerine aktarabilirler" ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş Ortaokulu Müdürü Halit Suçatı ise, bu projeye 71 öğrenciyle katıldıklarını söyledi.
Açılan sergi 15 Mayıs Cuma gününe kadar gezilebilecek. Açılışa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mustafa Yılmaz, Zekeriya Kahveci, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı ve Okul öğretmenleri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER