VALİ KOCATEPE’NİN 10 ACAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

BASIN MENSUPLARI ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR

VALİ KOCATEPE’NİN 10 ACAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 10 Ocak İdareciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tüm basın mensuplarının ve İdarecilerin günün kutladı.
Vali Kocatepe mesajında şu ifadelere yer verdi:  Her yıl 10 Ocak tarihinde Çalışan Gazeteciler Gününü ve İdareciler Gününü birlikte kutluyoruz. 10 Ocak 1961 yılında yürürlüğe giren 212 sayılı kanun ile ekonomik ve sosyal haklar kazanan basın çalışanlarımız için 10 Ocak tarihi Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanırken; Mülki İdare Amirleri sınıfının 10 Ocak 1971 tarihinde ihdası vesilesiyle Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılında alınan kararla yine bu tarih İdareciler Günü olarak kabul edilmiştir.
 Mülki İdare Amirlerimiz, devletin ve hükümetlerin politikalarının başarıyla uygulanmasında, kamu hizmetlerinin vatandaşların memnuniyetini dikkate alan bir anlayışla yerine getirilmesinde en önemli sorumluluğu üstlenmektedir. Devleti ve hükümeti temsil ederken sadece devletin varlığını, otoritesini ve gücünü değil, şefkatini de temsil etmekte olan idareciler devletin halkla olan bağlarını da güçlendirmektedir. Toplum yararını göz önünde bulundurarak, sorumluluk duygusu ile toplumun haber alma ihtiyacını karşılamak gibi önemli bir görevi üstlenen basın çalışanlarımız ise günün her saatinde göreve koşarak zor şartlarda çalışmakta, bir taraftan gelişen olaylar karşısında toplumu aydınlatırken diğer taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.
Bu anlamlı günde; İdareciler Gününü ve Çalışan Gazeteciler gününü birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyor, her koşulda sorumluluk duygusu ile hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılamak gibi önemli bir görevi üstlenen basın çalışanlarımızın ve mensubu olmaktan gurur duyduğum idarecilik mesleğinde milletimizin huzuru, refahı, güvenliği için büyük bir özveri ile çalışan mülki idare amirlerimizin özel günlerini kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum.” dedi.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER