DEDEOĞLU, TBMM'DE GAZETECİLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTEDİ

GAZETECİLER ZOR ŞARTLARDA GÖREV YAPIYOR

DEDEOĞLU, TBMM'DE GAZETECİLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Anayasa tarafından korunan özgürlükler arasında yer almasına rağmen, ülkemizde özgür ve bağımsız bir şekilde haber alma özgürlüğünün her geçen gün biraz daha zorlaşmakta vurguladı. 
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yapmış olduğu konuşmada, gazetecilik mesleğinin ülkemizdeki en önemli meslekler arasında yer aldığını bildirdi.

MESLEKİ SORUNLAR

Gazetecilerin çok zor şartlar altında görev yaptıklarını hatırlatan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, bugün ülkemizde yerel basında çalışan gazetecilerin de, ulusal basında çalışan gazetecilerin de çok sayıda mesleki sorununun bulunduğunu iddia etti.
Bu sorunların tek tek ele alınarak çözüme kavuşturulması gerektiğine de işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, çalışan gazetecilerle birlikte okullarından mezun olan gazetecilerin de sorunlarının çözülmesi gerektiğini açıkladı.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, basın hürriyetinin Anayasa ile güvence altına alındığına da değinerek, "Haber alma özgürlüğü Anayasal bir haktır ve dolayısıyla ülkemizde Anayasa ile güvence altına alınmıştır. Basın özgürlüğü demokratik toplumun vazgeçilmez unsurlarından birisidir" dedi.

 YEREL BASIN

Kısıtlı imkânlar nedeniyle yerel anlamda gazete ve televizyon yayını yapmanın, ulusallara oranla daha zor ve zahmetli olduğuna işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, yerel basına yönelik başta kullanılan araç-gereç ve malzeme olmak üzere pek çok konuda teşvik sağlanmasını istedi.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, tüm gazetecilerin çalışan gazeteciler gününü kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER