TAKSİCİLER PERİŞAN

GÜNDE BİR İŞE GİDEBİLİYORUZ

TAKSİCİLER PERİŞAN

 Taksiciler perişan!

 

 

Şehir içi ulaşımın en önemli araçlarından biri olan taksiler, eskisi kadar rağbet görmezken; taksici esnafı eskiden 50-60 işe giderken şimdi günde 1-2 işe çıkabiliyor.

Kahramanmaraş’ta taksiciliğin ne durumda olduğunu, taksicilerin işlerden memnun olup olmadığını Bankalar Taksi Durağı Başkanı Haydar Yeşil’e sorduk. “Kahramanmaraş’taki taksiciler ne durumda?” diye sorduğumuz Haydar Yeşil’in anlattıklarına göre taksici esnafı adeta perişanları oynuyor. 40  yıldır taksicilik yaptığını belirten Bankalar Taksi Durağı başkanı Haydar Yeşil, Kahramanmaraş’ta taksici olmanın ne seviyede olduğunu anlattı. Yeşil yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“40 senedir taksicilik yapıyorum. 40 sene önce taksi 5 liraydı, bundan iyiydi. Günde ortalama bir taksi 50-60 işe giderdi. Bunun yanında dönüş yolarında da müşterilerimiz olurdu. Şimdi değişen yaşam koşullarında böyle bir durumdan bahsetmek mümkün değil. Şimdi hemen hemen herkesin evinde arabası var. Bizim şehrimizde de taksi binme kültürü yok. Tüm bunların yanında, bir şehirde taksicinin yüzünün gülmesi, şehre giren turist sayısına bağlıdır.

Bizim şehrimize turist girmediği için işlerimiz iyi değil. Şehrimizin turist çekmeme nedenleri ise, şehrimizin içinden geçen transit bir yolumuz yok, tren yolumuz yok, deniz zaten yok. Bir hava yolumuz var oraya da günde iki uçak iniyor ancak, havada az bir muhalefet olması durumunda uçak direkt Gaziantep’e gider. Bunların yanında askeri acemi birliğimiz yok, askeri acemi birliğimiz olsa her 2 buçuk ayda bir yemin töreni olur ve şehrimize asker aileleri gelir, gelen asker aileleri şehrimize canlılık kazandırır.”

 

YETKİLİLERE SESLENİYORUZ SESİMİZİ DUYSUNLAR

 

“Buradan milletvekillerimize, yetkililerimize sesleniyorum sesimizi duysunlar ve gerekenleri yapsınlar diyen” Yeşil, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu şehir yaşanacak çok güzel bir şehir, bu şehir tüm şehirlerin edesidir. Havası, suyu, doğası fevkalade insanı ise, vatanını milletini seven dürüst insandır. Ama maalesef bizimle ilgilenen yok sabahtan akşama kadar iki işe gitsek şükrediyoruz” diyerek, şunları kaydetti:

“Bu iş böyle gelmiş ama böyle gitmesin. En azından şehri canlandıracak bir askeri acemi birliği, bir polis okulu, şehrin içinden geçen bir transit yolumuz olsun. Gün içinde bir işe gidersek, durakta kendi karnımızı doyurup gelen misafirlere çay ikram ediyoruz. İkinci işe gidersek taksinin yakıt parasını kazanmış oluyoruz, üçüncü işe gittiğimizde ise ekmek paramızı kazanmış olup evimize mutlu şekilde dönmüş oluyoruz.”

İnsan halinden anladıklarını ve öğrenciye, askere, hastaya, şehit ailesine karşı normal tarife dışında indirimli tarife uyguladıklarını belirten Yeşil, yer tahsisi içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ederek sözlerini şöyle noktaladı:

“Bizim durağımızda şuan 16 tane kadrolu taksimiz var. Daha önceki belediye başkanlarımız bize sadece 4 araçlık yer verdiler. Yani bir günde 4 taksi çalışırken, geriye kalan 12 taksi evde yatmak zorunda kalıyordu. Şimdi ise Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç bize 9 araçlık yer verdi. Bu yüzden kendisine teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER