SAHALAR MAÇLARA HAZIR

BATIPARK VE DOĞUKENT SAHALAR

SAHALAR MAÇLARA HAZIR

Kahramanmaraş’ta amatör futbol takımları, 2015-2016 sezonu için hazırlıklarına başlarken; yeni sezonda da maçların oynanacağı sahaların hazır hale getirildiği bildirildi.

Kahramanmaraş’ta futbol maçları il merkezinde (Dulkadiroğlu ve Onikişubat) maçlar ağırlıklı olarak Onikişubat Batıpark Sahası’nda oynanıyor. Dört sezon önce zemini suni çimle kaplanan Batıpark Sahası’nda yenileme işlemleri sürüyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan yenileme çalışmalarında, zemindeki yıpranmış halılar değiştirilecek. Suni çim altı zeminin yeniden tanzim çalışmalarının bu hafta içerisinde tamamlanacağı ve önümüzdeki haftadan itibaren de suni çim kaplamanın yapılacağı kaydedildi.

Kahramanmaraş’ta amatör futbol ve okul futbol maçları Onikişubat’ta bulunan Batıpark ve Vali Saim Çotur, Dulkadiroğlu’nda bulunan Büyükşehir Belediye sahalarının yanısıra; Afşin, Çağlayancerit, Elbistan, Göksun ve Pazarcık’ta oynanıyor. Futbol takımı bulunan ve mahalli liglere katılım sağlayan ilçelerin yanısıra Ekinözü’nde de suni çim zeminli saha bulunuyor. Bu arada Türkoğlu’nda da Belediye’ye ait Beyoğlu sahası doğal çim olarak yer alıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu İl Temsilciliği ve Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, yeni sezon öncesinde planlama çalışmalarına başlarken; deplasmanlı oynanan Büyükler Ligi Birinci Küme’de takımı bulunan ilçelerin sahalarının da yeni sezon öncesinde maç oynanır hale getirildiği kaydedildi.

 

KABAKÇI: YENİ SEZONA HAZIRIZ

 

Öte yandan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yeni sezon öncesi sahaları maçlara hazır hale getirmek için hummalı bir çalışma gerçekleştirdi.

Merkezde maçların oynandığı sahaların bakımın da tamamlanmak üzere olduğunu belirten İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, amatör futbol takımlarının maçlarını oynayacağı sahaların hazır olduğunu söyledi. Eylül ayı içerisinde başlayacak olan 2015-2016 Amatör Mahalli Ligler öncesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, maç oynanacak sahaları hazır hale getirdi.

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı,  Kahramanmaraş’ın sentetik futbol sahaları yönünden sayılı iller arasında olduğunu söyledi. Spor tesisleri bakımından Kahramanmaraş’ın son 2 yıl içerisinde Türkiye’nin en hızlı tesisleşen şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Kabakçı, şunları söyledi:

“Kahramanmaraş Türkiye’deki sentetik Futbol sahaları yönünden ilk 10 içinde yer almaktadır.  Kahramanmaraş’ta, bugün ilçelerde dâhil toplam 14 sentetik futbol sahası bulunuyor. 2 yıl içerisinde Türkiye’nin en hızlı tesisleşen şehirlerinden biriyiz. Yapılan bu sentetik futbol sahalarında gece ışıklandırmaları da mevcut gece maçları da oynanabilir. Sadece Ekinözü ilçemizde sahamız bulunmuyor, bununda önümüzdeki aylarda ihalesi yapılacak ve Ekinözü ilçemize de bir futbol sahası kazandıracağız”

 

BATIPARK VE DOĞUKENT SAHALARI

 

Kabakçı, “Merkezde bulunan yıllardır Amatör Futbol takımlarının yükünü çeken ve 2009 yılında yapılan çalışmayla toprak zeminden sentetik zemin yapılan Batıpark Futbol sahası zemini fazla maç trafiği ve antrenman programından dolayı zemini eskimişti. Bizde eskiyen zemini yeniliyoruz ve buradaki çalışmada yaklaşık bir aya kadar tamamlanacak. Batıpark Futbol sahası çim yenileme işine ek olarak vatandaşların faydalanacağı, 4 kulvarlı ayrı, ayrı yürüyüş yolu ve gece aydınlatması da yapılacak. Bunun yanında geçtiğimiz yıl yapımına başladığımız Doğukent futbol sahası da yeni sezona yetiştirilecek ve burada amatör takımlarımız maçlarını oynayabilicekler” ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER