SABANCI'DA KARAKÜÇÜK'E ZİYARET

SABANCI, TSO İLE EL ELE YÜRÜMEK İSTİYORUZ

SABANCI'DA KARAKÜÇÜK'E ZİYARET
Özellikle, Onikişubat Belediye Başkan aday adaylarının dükkânı kapatıp, sahadan çekildiği günümüzde, siyaseti renklendiren, ısıtan yegane isim olan OnikişubatAK Parti Belediye Başkan Aday Adayı, Orman Mühendisi Mehmet Sabancı, bu kez de Ticaret ve Sanayi Odasına bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.
 Kalabalık bir gurupla Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Kemal Karaküçük ve yönetim kurulu arkadaşları ile toplantı salonunda bir araya gelen Mehmet Sabancı, “Kemal Karaküçük için bizim manevi dostumuz, ki aynı zamanda meslektaşımız. TSO yönetimindeki değişiklikten sonra başarıya atılan adımların mimarı sayın Karaküçük ve ekibi olmuştur, kendisini kutlarım” dedi.
Misafirleri karşılayan onlara hoş geldiniz diyen Başkan Karaküçük, Sabancı’nın geçmişte TSO yönetiminde görev aldığını, meslek komitesi başkanlığı döneminde sektörü olan iplikçilerin sorunlarını gündeme getiren, onların sorunlarına çözüm önerileri için çabalayan bir isim olarak, her zaman takdir ettiğini söyledi.
Karaküçük’ün kısa giriş konuşması ardından Sabancı, yol arkadaşlarını tanıttı.
Onikişubat AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Sabancı, tanışma faslı ardından bunun bir nezaket ziyareti olduğunu, başkan seçildiğinde, bu görev kendisine tevdi edildiğinde, hukuk ve sosyal çerçeve içinde, TSO ile el ele yürümek istediklerini ifade ederek, sektörün ve kentin sorunlarını birlikte çözeceklerini belirterek, “Seneler önce, parti başkanlığı (Anavatan Partisi) dönemimizde yatırımın, istihdamın, üretimin kolay şeyler olmadığını gördüm. Siyasi dönemimizde bu şehre bakanlar getirdik (Dönemin Ekonomi Bakanı Işın Çelebi) sanayicilerimizi gezdirdik, sıkıntı ve taleplerini dinlettik. Özal’ın teşvik yasasını hayata geçirmesi ardından, Kahramanmaraşlı sanayiciler bunu fırsata çevirdiler, şehri yatırıma boğdular. Sorumluluk aldılar, sanayide atılım ve devrim yaptılar” dedi.

HEDEFİM DUBAİ GİBİ BİR ŞEHİR, MUHTEŞEM BİR ONİKİŞUBAT

Konuşurken hayli heyecanlanan Sabancı, belediye başkanlığı görevi kendisine nasip olduğunda, meşveret ile, istişare ile bu kenti birlikte yöneteceklerinin de altını çizdi, artık küçük hedefleri bırakmanın gerekliliğini savundu, “Düne kadar hep komşu illerimizi örnek aldık. Bu bizde aşağılık kompleksi yarattı. Biz başkan seçildiğimizde, dünyanın en muhteşem, örnek alınacak şehri hangisi ise, onu örnek alacağız. Rabbim bu görevi bize nasip ettiğinde, hedefim Dubai gibi bir kent oluşturmak. Biliyorsunuz, 35 yıl önce bir balıkçı kasabası olan, çölün ortasındaki Dubai, bugün dünyanın imrendiği kent haline geldi. Bizim de hedefimiz Dubai ve muhteşem Onikişubat ilçesi” diye konuştu.


BİZİM GELENEĞİMİZ VAR, KÜLTÜRÜMÜZ VAR

Sabancı, şunları söyledi; “Özlemle beklenen kentin batı yakası (ritelatürde Karşıyaka olarak nitelendiriliyor) bir köprü inşa edip, kenti batıya, özellikle karşıyakaya taşıyacak, Büyükşehir belediyemizle birlikte, birbirimize destek olarak, sıçrama yapacağız. Bunu birlikte başaracağız. Bizi dinlediğiniz, karşıladığınız, misafir ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum”

SABANCI ABİMİZİN TOPARLAYICI BİR YANI VAR

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük de, geçmişte siyaset yapan, bir dönemler meslektaşı olarak tanıdığı Mehmet Sabancı’nın başarılı bir siyasi geçmişi olduğunu  duyduğunu, bugün de Onikişubat belediye başkan aday adayı olarak ziyaretine geldiklerine işaret ederek, kendisine başarılar diledi, “Mehmet ağabeyimizin toparlayıcı, bütünleştirici biryanı var. Görev kendisine tevdi edildiğinde, bunu yerel yönetimlerde de icra edeceğine eminim. Belediyeler bir hizmet yarışı. Bize düşen, tüm aday adaylarına başarılar dilemek, çünkü onlar da hizmet için yola çıktılar, onların da hedefi gelişmiş, kalkınmış bir Kahramanmaraş. Hizmet etmek için bu göreve talip oldular. Bir kızı on kişi ister, ama kızı bir kişi alır neticede. Meslektaş olmamız hesabıyla da sayın Sabancı’yı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu, arkasından da Sabancı, gittiği yerde aday adayı gibi değil,  aday gibi karşılandıklarını, bunu da çok önemsediklerinin altını çizdi, “AK Partinin bir oyu var, bize düşen, bu oy oranını artırmak, teşkilatımızı, milletvekillerimizi ve başbakanımızı mahcup etmemek. Görev bize nasip olursa, daha yüksek bir tempoda çalışacağımıza emin olun. Çünkü güzel hizmetler yapmak için yola çıktık. Dualarınızı ve desteklerinizi bekliyorum” diyerek sözlerine nokta koydu.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER