SABANCI HALKLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

SABANCI, TARİH BİZİ YAZACAK

SABANCI HALKLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı olup, sahada olan, vatandaşlarla buluşan yegâne isim Mehmet Sabancı, seçim çalışmaları sürecinde kendisini yalnız bırakmayan yol arkadaşları için, “Sizler ne güzel dostlarsınız, sizler ne güzel yoldaşlarsınız. Her hafta toplantılara geliyor, elimden tutuyorsunuz, yalnız bırakmıyorsunuz ve üstelik de aslanlar gibi arkamızda duruyorsunuz, sizlere nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. İyi ki varsınız!” dedi.

SABANCI, “TARİH BİZİ YAZACAK”

Bu kez, Hayrullah Mahallesi, Şazibey Camii altındaki bir çayhanede (Güven Çayevi) halkla buluşan Orman Mühendisi, Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Sabancı, yaklaşık 300 kişiye seslendi, önce 99 yıl önce Sarıkamış’ta hayatını kaybeden eksi 35 derecedeki olumsuz hava şartları karşısında şehit düşen Mehmetçikleri rahmetle andı, o şehitlerin bu topraklar için verdiği mücadeleyi kast ederek, “Bu topraklar, bu vatan durduğu yerde vatan olmadı, şehitlerimizin kanı ile sulanan bu toprakları bize emanet eden o mübarek şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi ve ilave olarak da, “Bu vatanı bize kolay teslim etmediler. Bir büyük imparatorluk nasıl çöktü, bir bakın tarihe. Bizi balkanlardan, Ortadoğu’dan ve Kafkasya’dan kopardılar. Oysa biz bu topraklar için çok şehitler verdik, çok kan akıttık. Şehitlik şerbetini içtik ama, yine de bayrağımızın inmesine razı olmadık. Dikkat edin, ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor. Bu oyunlar dün vardı, bugün de yeniden sahneye konulmaya çalışılıyor. Bunlar, vatanı bölmek, iktidarın elini zayıflatmak, birliğimizi ve dirliğimizi bozmak için sahneye konan oyunlardır, tezgâhlardır. Bu oyunlara, bu tezgahlara düşmeyecek, gelmeyeceğiz” diye konuştu.

70’LERDE MİLLETİ
SAĞ-SOL DİYE BÖLDÜLER

Sürenin uzamasına rağmen, heyecanından ve performansından hiçbir şey kaybetmeyen, belki de Onikişubat AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Sabancı, sürecin uzamasının kendisine yaradığının da altını çizerek, yeniden sözü ülkemiz üzerinde ve iktidara yönelik saldırılara, kurulmaya çalışılan oyun ve tezgâhlara getirdi; “Bu oyunları çok yaşadı bu ülke. Bakın, iyi hatırlayın, 70’li yıllarda bu milleti sağ – sol diye ikiye böldüler. Uyanık olacak, bu oyunlara, bu tezgâhlara gelmeyeceğiz. Bu oyunlar, bu tezgâhlar millete, devlete, sayın Başbakanımıza. Ama bu millet eski millet değil. Millet uyandı, oyunları, tezgâhları görüyor, farkında. Bu millet bu oyunlara göğsünü siper etti, Başbakanına sahip çıktı. Dedim ya, bu millet uyandı artık. Başbakanımız sayın Erdoğan aslanlar gibi kükredi, ‘durun!’ dedi. Önce milletin durun demesiydi, dedi de… Bu millet, sayın Başbakanımızın arakasında bir ordu gibi daha güçlenmiş, daha bilinçlenmiş olarak durmayı bildi. Bakın, gelen son dalgalar da geçip gitti. Demokrasinin kararı, milletin kararı her türlü oyunu bozacaktır. Ve bir zafer daha kazanacaktır. Bizler yeter ki milli ve manevi değerlerimize, partimize,  teşkilatımıza, AK Parti Gurup Başkanvekilimiz sayın Mahir Ünal’a, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Fatih beye inanalım, sahip çıkalım. Şimdi oyunları bozma zamanı, kenetlenme, el ele verme zamanı. Bu fitne, bu fesatlık ancak böyle aşılır, yok edilir.” diye konuştu.  


BİR TEDİRGİNLİĞİM YOK!

Aday belirleme sürecinin uzamasına da bir açıklık getiren, Başbakan Erdoğan’ın Japonya dönüşü muhtemelen adaylıkların belli olacağını da ifadeye çalışan Sabancı, şunları söyledi; “Bize, Kahramanmaraş’a gelince… Bu meselede bir tedirginliğim yok. Millet, sizler zaten mesajınızı verdiniz. Rabbim elimizden tuttu, anketler, kamuoyu yoklamaları hep bizi gösteriyor. Çıtamız yüksek, iddiamız yüksek ve tam. Rabbim bu görevi bize tevdi ettiğinde, Kahramanmaraş altın çağını yaşayacak, muhteşem Onikişubat ile tanışacak. Rüya gibi bir şehir hayal değil. Artık kimse bizi Kayseri ile Adana ve Gaziantep ile kıyaslamayacak, onlar  bizi örnek alacaklar. İnanın yepyeni bir Onikişubat, yeni bir Dubai yaratacağız. Sizlerle bir olacağız, istişare edeceğiz, hizmetlerimizi birlikte yapacağız” dedi ve uzayan sürecin kendilerine yaradığını yineledi.


YETER Kİ ARKAMIZDA OLUN!

“Yeter ki arakamızda olun, dualarınızı bizden esirgemeyin!” diyen Sabancı, konuşmasının son bölümünde ne yapılacaksa vatandaşla birlikte yapılacağını belirtirken, “İnanın tarih bizi yazacak. Hem de altın harflerle yazacak. 20-30 yıldır emek veriyoruz. Rabbim bu emeklerimizin karşılığını bize gösterecektir, buna inanıyorum. Sizden ricam, her gelen günden rahatsız olmayın. Her gelen gün aydınlığa, huzura geliyor. Yeter ki desteğinizi bizden esirgemeyin, yeter ki arkamızda olun. Sürenin uzamasından biz karlı çıktık, çıkacağız Allah’ın izni ile. Kamuoyu bizimle beraber, sizlere bizimlesiniz, biz sizlerleyiz. Halkın gönlünde varız, vicdanında varız, kamuoyunun gündeminde biz varız. Biz bugüne kadar üzerimize düşeni yaptık. Rabbim nasip ederse, sayın başbakanın Japonya dönüşü adaylar belli olacak. Şundan emin olun, bizler bu işten sonuç alacağız, buna canı yürekten inanıyorum, siz de inanın. Çünkü Rabbim elimizden tuttu, bırakmıyor, bırakmayacak” diyerek sözlerini noktaladı, arkasından 300 kişilik salonun alkış yağmuruna tutuldu.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER