REKTÖR KARAASLAN’A BAKÜ MAKETİ

REKTÖR KARAASLAN’A BAKÜ MAKETİ

REKTÖR KARAASLAN’A BAKÜ MAKETİ

Kahramanmaraş'ta okuyan bir gurup Azerbaycanlı öğrenci Rektör Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan'ı makamında ziyaret ederek hem tanıştılar hem de sıkıntılarını dile getirdiler. Azerbaycanlı 38 öğrenci içerisinden seçilen 7 kişi ile Rektör Karaaslan'ı ziyaret eden Kahramanmaraş Azerbaycan gurup başkanı Tuğral Şahbazlı Kahramanmaraş'ta okuyan Azerbaycanlı öğrenciler olarak aşamadığımız bazı sıkıntılarımızı Sayın Rektörümüze bildirdik dedi. Kahramanmaraş'ta ki Azerbaycanlı öğrenci sayısının geçen yıl 19 olduğunu bu yıl bu sayının 38'e çıktığını bu rakamın önümüzdeki yıl yüz kişiye çıkması için çalışacaklarını dile getiren Şahbazlı; ' Elbette biz aynı ağacın dallarıyız ancak ne kadar köklerimiz birde olsa bazı kültürlerimizde farklılıklar var, ancak buna alışmamızda uzun sürmüyor, Bizler burada okuyan bütün Azerbaycanlılar olarak Kahramanmaraş'ı Azerbaycan'da da tanıtmak için çok çalışıyoruz, bu çalışmalarımız daha da devam edecek , burada yaşadığımız bazı küçük sıkıntılarımız vardı bizde bu sıkıntılarımızı giderecek makam olarak gördüğümüz Sayın Rektörümüzü hem bir ziyaret edelim hem de sıkıntılarımızı dile getirelim dedik, sağ olsunlar Sayın Rektörüm bize çok ilgili davrandı ve sıkıntılarımızı not aldı inşallah bu sıkıntılardan da kurtulursak Ülkümizde de Kahramanmaraş için daha çok çalışırız' dedi.
Azerbaycanlı öğrencilerin ziyaretinden duyduğu menmuniyeti dile getiren Prof.Dr.Mehmet Fatih Karaaslan; 'Öğrencilerimizin sıkıntılarını dinledik ve gerekli notlarımızı aldık inşallah bu sorunları hızlı bir şekilde nasıl çözebiliriz ona bakacağız' dedi.
Ziyaret sonunda öğrenci gurubu tarafından Rektör Karaaslan'a Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'nün küçük bir maketi hediye edilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER