KATMER YENİDEN TEZGÂHLARDA!

KATMER YENİDEN TEZGÂHLARDA!

KATMER YENİDEN TEZGÂHLARDA!

 Kahramanmaraş iline özgü olarak bilinen "katmer" hala tezgâhlarda yerini alıyor.

Geçmiş yıllarda hemen, hemen Kahramanmaraş'ta her simitçi tezgâhında bulunan, hiçbir katkı maddesi bulunmayan ve sadece hamur, tahin ve şekerden yapılan "Katmer" günümüzde de birçok simit, poğaça, çörek ve kuru pasta satan işyerlerinin tezgâhında da yer bulmaya devam ediyor.
20 yıldır Pastane sektöründe hizmet verdiğinin altını çizen Tadım unlu Mamulleri işletmecisi Metin Vural kızı Dilek Vural ile birlikte işyerlerini işlettiklerini söyledi. Katmerin Kahramanmaraş için ayrı bir lezzet tadı olduğunu Katmerin yapılışında kesinlikle hiçbir katkı maddesi bulunmadığını belirten Vural, "hamur, tahin ve şekerden yapılıyor" dedi.
Pastane sektöründe iddialı olduklarının altını çizen Vural, “Yurt dışından gelen gurbetçiler sırf Katmer yemek için iş yerimize geliyorlar. Lezzet bakımından oldukça farklı bir tadı var. Hijyenik ortamlarda üretim yapıyoruz. İşyerimizde Katmerin yanı sıra simit, poğaça, çörek, kuru pasta, yaş pasta çeşitlerimizle vatandaşa hizmet sunuyoruz. Tadımunlumamülleri.com isimli birde internet sitesi kurduk. Buradan da şehir dışından ve yurt dışından siparişler alacağız" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER