BAŞKAN POYRAZ, KİTAPLARI İNCELEDİ

TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIKLARIMIZI KAYIT ALTINA ALDIK

BAŞKAN POYRAZ, KİTAPLARI İNCELEDİ

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Birimi tarafından hazırlanan ve taşınmaz kültür varlıklarımızın anlatıldığı kitapları inceledi.
Şehrimizin taşınmaz kültür varlığı yapıların sivil mimarlık eseri(konut), dini yapı (cami), han, hamam, medrese, çeşme, su kemeri, su sarnıcı, köprü ve çarşının kitaplaştırılma çalışmaları tamamlanmıştır.
Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB uzmanları tarafından yaklaşık 2 yılı aşkın süredir devam eden çalışmaların derlemesi titizlikle sona ermiştir.
Kahramanmaraş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Amiri Fatih Adanır ve uzman ekip tarafından Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcıları Fatih Ertaş ve Melike Özdemir, Başkanlık Danışmanı Zeynep Arıkan'a kitapların tanıtımı yapılarak bilgi verildi.
Kitapları tek tek inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, böylesine önemli bir eserin hazırlanmasında emeği geçenleri kutladı.
Başkan Poyraz: "Düzenlediğimiz sempozyumlarla şehrimizin 1000 yılını kayıt altına almıştık. Bu eserlerle de saklı değerlerin kenti Kahramanmaraş'ın kültürel taşınmazlarını kayıt altına aldık. Kahramanmaraş'ın Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri kitaplarının hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER