GEÇİCİ SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE

762 HAYVANA MÜDAHALE EDİLDİ

GEÇİCİ SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Kapıçam bölgesinde yapılan Geçici Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde Sokak hayvanlarının her türlü bakım ve tedavilerinin yapıldığı belirtildi.
Konu ile ilgili olarak Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler verildi: “Kahramanmaraş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü' ne bağlı Geçici Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde 2013 yılı içerisinde sokaklardan toplanan hayvanlara aşağıda belirtilen bakım ve tedavi işlemleri yapılmıştır.
“Barınağımıza 2013 yılı içerisinde 762 adet sokak hayvanı gelmiş olup barınakta kayıt, küpeleme ve iç-dış parazit enjeksiyonları işlemleri yapıldıktan sonra acil tedavi gerektiren 162 adet sokak hayvanının tedavisi yapılmış, 726 sokak hayvanına kuduz aşısı yapılmış, 475 sokak hayvanına da kısırlaştırma ameliyatı yapılmıştır.
Bakım tedavileri yapılan sokak hayvanlarından 245 tanesi sahiplendirilmiş bunların 133 tanesi ergin köpek, 112 tanesi yavru köpek olup, sahiplendirilemeyen 363 adet sokak hayvanı da doğal yaşam ortamlarına geri bırakılmıştır. İç parazitten 655 köpeğimize ve dış parazitten 1359 hayvanımıza tekrarlanan enjeksiyonlarla rutin önlemler alınmış ve koruma sağlanmıştır.
Barınağımızda şu an 187 adet büyük köpek, 71 adet yavru köpek, 12 adet kedi ve 18 adet tavşan bulunmaktadır.
Önceliğimiz olan bakıma muhtaç sokak hayvanlarımızı, Veteriner Hekimlerimiz tarafından teşhis ve tedavi işlemlerini gerçekleştirmek olup, hayatımızın içinde olan bu hayvanların, sağlıklı bir şekilde barınmasını ve doğal yaşamlarını sürdürebilmesini sağlamaktayız.”
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER