ATEŞ, STRATEJİK PLANIMIZ VAR

ÜNAL, İTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ ÜYELERİNE PROJELERİNİ ANLATTI

ATEŞ, STRATEJİK PLANIMIZ VAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Ünal Ateş, İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Ateş, Onikişubat Belediye Başkan Adayı Ülkü Eren, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ali Zabun ve  İl yöneticileri ,İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mezunları Derneği’nin konuğu oldu.Mado evinde gerçekleşen buluşmaya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Ateş’in projeleri damgasını vurdu.Katılımcıların projeye doyduğu buluşmada konuşan Ateş,”Kahramanmaraş’ın hizmet alabilmesi için öncelikle fanatik takım tutar gibi parti tutmaların son bulması gerektiğini düşünüyorum. Her şeyden önce bu yarış parti yarışı değil hizmet yarışı olmalıdır. Hemşerimiz, projelere oy vermelidir.”diye konuştu.

STRATEJİ PLANIMIZ HAZIR

Bizim strateji planımız hazır diyen Ateş,”Belediyelerin 4 yıllık strateji planları vardır. Biz kendimizi seçilmiş atlettik ve  seçilmeden önce strateji planımızı hazırladık.Hazırlanan bu strateji planında yapılacak çalışmaların hepsi yer almakta. Çalışmalarımızı bu plana göre yapıp, şehrimizi sorun ve sıkıntılarından kısa sürede kurtaracağız.”dedi.

BİOENERJİ, BİOGAZ TESİSİ KURULACAK

Ateş,”Belediye tarafından geçtiğimiz yıllarda kurulan katı atık depolama tesisi güzel ancak yetersiz bir proje.Halkımızın takdiriyle göreve geldiğimizde Türkiye’nin 3 şehrinde uygulanan ve olumlu sonuçlar alınan Biogaz eneji tesisi uygulamasını şehrimize getireceğiz. Kahramanmaraş’a Biogaz Enerji  tesisi kuracağız. Kurduğumuz tesiste önceki sistemde yakılarak yok edilen atıkları, suni gübreye dönüştürerek, yeniden kullanacağız. Böylece çöplerimizden fayda sağlamış olacağız.Ayrıca bu projeyle çevreye verilen zararın önüne geçmiş olacağız.”ifadelerini kullandı.

İLÇELERİYLE BÜTÜN BİR KAHRAMANMARAŞ

Ateş,”Bugün bakıldığında Elbistan Malatya’dan, Pazarcık Gaziantep’ten, Göksun Kayseri’den, Andırın Osmaniye’den, diğer ilçelerimizde farklı illerden alışverişini yapıyor ve giderlerini karşılıyorlar.Bunun en büyük nedeni yerel idarenin yetersizliği ve de yanlış tutumudur.Biz halkımızın teveccühüyle göreve geldiğimizde öncelikle  bu kopukluğu ortadan kaldıracağız. İnsanlarda ‘Kahramanmaraşlıyım’ algısını yeniden yaratacağız. Merkezdeki vatandaşımızın yanında olduğumuz kadar ilçelerimizde yaşayan hemşerilerimizin de sorun ve sıkıntılarını  dinleyip çözümler üreteceğiz.İlçeleriyle bütün bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz.”dedi.

YENİ İMAR PLANINDA YÜZLERCE HATA VAR

Belediyenin 1/1 ölçekli yeni imar planına da deyinen Ateş,” Son dönemde Kahramanmaraş Belediyesi yeni bir ima planı hazırladı. Hazırlanan imar planında yüzlerce hata var. Örneğin caddenin bir tarafında imara izin verilirken, diğer tarafının tarım arazisi gözükmesi, yine birçok fabrikanın kurulu olduğu alanın tarım arazisi olarak gözükmesi gibi büyük yanlışlar yapılmıştır. En büyük yanlışlardan biri de mezar yeri alanının yanlış seçilmiş olmasıdır.Geçtiğimiz yıllarda kurulan organize sanayi bölgesinin yanlış bir bölgeye konuşlandırıldığı henüz gündemden düşmemişken, bu yanlışa bir yanlış daha eklendi ve karşısı mezarlık alanı olarak tahsis edildi.Bununla da kalınmadı o bölgedeki ormanlık alan yok edildi. Yüzlerce ağaç kesildi. Adeta ağaç katliamı yapıldı. Mezarlık olarak kullanılamayacak engebeli olan yerlerde bile ağaçlar yok edildi. Yetkililer büyük vebal altındadır.”diye konuştu.
Yeni imar planındaki hataları saymakla bitmez diyen Ateş,” Hazırlanan yeni imar planındaki sorun ve yanlışlardan dolayı Belediye’ye yüzlerce şikayet dilekçesi verilmiş durumda. Bizde hazırlanan bu imar planın eksik ve yanlış yönleriyle alakalı bir rapor hazırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız.Yapılan yanlışların düzeltilmesi konusunda gerekli işlemleri başlatacağız.”dedi.
İTÜ Mezunları Derneği üyelerine sorumluluklarından dolayı şükranlarını belirten Ateş, sözlerini şöyle tamamladı.” Kahramanmaraş için ne yapabiliriz düşüncesiyle yola çıkan, ve fikirleriyle bizleri aydınlatan Kahramanmaraş İTÜ Mezunları Derneği’ne başta dernek başkanımız Hasan Kılınçkıran olmak üzere tüm üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Onikişubat İlçe Belediye Başkan Adayı Ülkü Eren ise, ”Kahramanmaraş’ta uzun yıllardır siyaset yapmaktayım.Bu tecrübelerimi Kahramanmaraş’ın güzel insanlarına hizmet için kullanacağım.Proje anlamında çalışmalarımızı başlattık. Önümüzdeki günlerde hemşerilerimizle paylaşacağız.diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Adayı Ali Zabun ise,”Her zaman vatandaşın arasında olan bir kardeşiniz olarak, Her şekilde Kahramanmaraş için şeffaf bir yönetim anlayışıyla çalışacağım,”dedi.
Gece geç saatlere kadar onlarca projenin konuşulduğu toplantıda, çalışmaların ustalıkla hazırlanmış ve umut verici çalışmalar olduğunu belirten dernek üyeleri,” Kahramanmaraş’ta belediyecilik anlamında umutlarımız tükenmek üzereyken, böyle kapsamlı projelerle bizleri tekrar umutlandıran Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Ateş’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu anlamda umutlarımızı tekrar yeşerttiği için kendisini tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyoruz.Ayrıca diğer siyasi parti adaylarımızdan da böyle projelerle halkın karşısına çıkmalarını bekliyoruz.”dediler.
Toplantı CHP’li adayların, dernek üyelerinin sorularını cevaplandırmasıyla son buldu.
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER