ALTIN ŞEHİR’DE "ORTADOĞU ALTIN VE MÜCEVHER FUARI"

BAKAN IŞIK, ÜLKEDE ÜRETİM VE İSTİHDAM ARTIYOR

ALTIN ŞEHİR’DE

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Kuyumculuktan ÖTV kalkmasaydı Türkiye yıllık 3,5 milyar dolar ihracat fazlası elde edemez" dedi.

Işık, Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarı'nın açılışına katıldı. Burada katılımcılara seslenen Işık, Kahramanmaraş'ın istiklalin şehri ve AK Parti'nin istikbal davasına da en güçlü desteği veren şehir olduğunu vurguladı.
Fuarın Kahraman-maraş için önemine işaret eden Işık, 2013 yılında bu sektörde 2 bin 426 girişim olduğunu söyledi.
Sektörde 2013 yılında 38,5 milyar dolar ciro elde edildiğini anımsatan Işık, şöyle konuştu:
"Bu sektörde 56 bin kişi istihdam ediliyor. Bunun Türkiye açısından ne kadar önemli olduğunu sizin takdirinize bırakıyorum. Özellikle işlenmemiş altın hariç. Onu farklı kategoride değerlendiriyoruz. Bu işlenmemiş altın hariç kuyumculuk ve mücevherat sektöründe 3,7 milyar dolar ihracat olmuş 2013'te. Bu 2014 yılında 4,5 milyar dolara çıkmış. Türkiye'nin işlenmiş mücevher ve kuyumculukta hangi noktaya geldiğini çok güzel bir noktada olduğunu gösterir. Türkiye yaklaşık 3,5 milyar dolar da işlenmiş kuyumculuk ve mücevheratta dış ticaret fazlası veriyor. Şimdi bazıları daha ömründe bir iş yeri açmamış, yanında birkaç insan çalıştırmamış, sorumluluk nedir bilmeyen bazıları, ana muhalefet lideri olunca efendim 'Kuyumculuktan ÖTV'yi kaldırdı hükümet' diyor. Kuyumculuktan ÖTV kalkmasaydı Türkiye yıllık 3,5 milyar dolar ihracat fazlası elde edemez."
Bakan Işık, yaptıkları her çalışmanın ülkedeki üretim ve istihdamı arttırmak için olduğunu dile getirdi.
Kahramanmaraş'ın İstanbul'dan sonra Türkiye'de "kuyumculuğun kalbi" noktasına geldiğini vurgulayan Işık, bu sayede bu sektörde binlerce insanın ekmek yediğini aktardı.
Polemik için siyaset yapmadıklarına dikkati çeken Işık, "Bizim attığımız her adım ülkemizde insanlarımızın ekmeğini büyütmek içindir. Ekmeğimizi büyütmezsek refahımızı büyütemeyiz. Refahımızı artıracağımız her kuruş geleceğimizi teminat altına alır. Bu bilinçle yolumuza devam ediyoruz" dedi.
- "Kuyumcu kentin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz"
Kahramanmaraş'ta kuyumcukentin bir an önce hayata geçirilmesini istediklerine değinen Işık, bu açıdan bu projeye tam destek verdiklerini söyledi.
Bakan Işık, "Allah nasip ederse bu sene yıl sonu gelmeden burada temelleri atalım. Kahramanmaraş'a Tekstil Organize Sanayi Bölgesi'ni de kazandırıyoruz. Hayırlı olsun. 2013'te hedefimiz dünyanın ilk 10 ülkesine girmektir. Bunu da ancak üretimle başarabiliriz. Ancak ve ancak sanayi ile başarabiliriz. Çünkü sanayi diğer sektörleri de besleyen ana iş alanıdır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Işık, fuar alanında incelemede bulundu. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER