44 SİVİL TOPLUM KURULUŞU ORTAK AÇIKLAMA YAPTI

İŞADAMLARI BASKI ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

44 SİVİL TOPLUM KURULUŞU  ORTAK AÇIKLAMA YAPTI

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren 44 Sivil Toplum Kuruluşu ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, Toplumun büyük bir kesimi karşı olduğu halde bir oldu bittiye getirilerek Anadolu insanının  büyük emek ve duaları ile  açılan dershanelerin kapatılmak istendiği ifade edildi.

Kervanhan'da düzenlenen toplantıda Sivil toplum Kuruluşları adına konuşan  Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı   Emin Polat, "Ülkemizin kalkınması, huzuru ve mutluluğu, devlet millet kaynaşmasıyla gerçekleşeceğine inandıklarını belirterek,  İki ayı aşkın bir süredir ülkemizde yaşanan Hizmet Hareketi, camia diye isimlendirilen gönüllüler hareketine yıpratma, itibarsızlaştırma kampanyalarını üzülerek izliyoruz. Geçmiş dönemde toplumun bazı kesimleri 'mürteci ve örümcek kafalılar' vs. gibi ithamlarla yok edilmeye çalışıldı. Bu gün de gönüllüler hareketi aynı itibarsızlaştırma taktiği ile hedefe konularak hiç akla gelmeyecek şekilde parelel devlet, çete, örgüt ve haşhaşi gibi bazı iftiralarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu iftiralar hiçbir bilgi, belge, hukuki temele dayanmamaktadır. Bu söylemler bu harekete gönül verenleri ne yazık ki çok incitmektedir." dedi.
 Bir kısım ulusal medya, sorumlu ve objektif gazetecilik kriterlerini hiçe sayarak ve merkezden yönlendiriliyor intibaa vererek her türlü yalan ve iftiraya başvurmak suretiyle hizmet hareketi hakkında kara propaganda kampanyası yürütüldüğünü belirten Polat, "Bir boşluktan doğan ve dar gelirli insanların çocuklarının önünü açan, eğitimde sosyal adaletin sağlanmasına ciddi katkılar sunan dershaneler, anayasanın teşebbüs hürriyeti, eğitim alma hürriyeti engellenmek isteniyor.
Toplumun büyük bir kesimi karşı olduğu halde bir oldu-bittiye getirilerek Anadolu insanının büyük emek ve dualarıyla açılan dershaneler kapatılmak isteniyor.
Hizmet hareketi ile ilgisi olduğu düşünülen işadamları keyfi denetim ve tehditlerle baskı altına alınmaya çalışılıyor. Kamu kurumları, bir katılım bankasındaki mevduatlarını çekme konusunda ikna edilerek ilk defa bir banka devlet eliyle zor durumda bırakılmak isteniyor.
Kamuda çalışan memurlar, bürokratlar hizmet hareketine nispet edilerek fişleniyor ve hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden yerlerinden oluyorlar.
Anadolu insanının himmet ve gayretleriyle yurt dışında açılan kendi kültürümüzü dünyaya taşıyan, milletler arasında barış köprüsü kuran, bulundukları her yerde ülkemizi en güzel şekilde temsil eden, ulaştıkları her insana ülkemizi ve milletimizi sevdiren yurt dışındaki Türk okulları da bu süreçte yıpratılmak isteniyor.
Bu süreçte ülkemiz bir hukuk devleti olma keyfiyetinden ve kendisine hedef olarak koyduğu Avrupa Birliği normlarından hızla uzaklaştığı görülmektedir. Bu durum, küreselleşen ve sınırların kalktığı bir dünyada ülkemizi yalnızlaştırıyor görüntüsü vermektedir.
Bütün bu gelişmeler tavanıyla-tabanıyla hizmet hareketine gönül veren herkesi derinden üzmekte ve ülkemizin birliği beraberliği ve geleceği adına kaygılandırmaktadır.
Bir an önce toplumda oluşan gerginliğin ve ayrılığın bitirilmesi noktasında çalışılmasına ve uzlaşmacı bir tavır sergilenip, milletimizin yeniden sulh ve huzur iklimi oluşturulma gayreti içerisinde olunmasında fayda görüyoruz.
Ayrıca Ülke yönetiminde erkler ayrımına dikkat edilerek, evrensel hukuk normları dikkate alınması, ülkemiz ve milletimiz açısından çok önem taşımaktadır.
Bu mevzuda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmede geç kalmamalıdır."
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER