ESNAFTAN “MİLLİ İRADEYE SAYGI" ÇAĞRISI

DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİ

ESNAFTAN “MİLLİ İRADEYE SAYGI

 Kahramanmaraş'ta bir grup esnaf, cuma namazı çıkışında basın açıklaması yaparak, hükümete yönelik darbe girişimine tepki gösterdi.
Ulu Cami'de kılınan cuma namazının ardından Atatürk Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, taşıdıkları dövizlerle hükümete destek verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Arif Şarklı, postal vesayetinde olduğu gibi paralel yapıya karşı da dik bir duruş sergileyeceklerini söyledi.
Bu girişimlerin kendilerine Gezi Parkı olaylarını anımsattığını ifade eden Şarklı, şunları kaydetti:
"Biz Kahramanmaraş halkı olarak bu oyunları görüyor ve bu operasyonların kimlere hizmet ettiğini biliyoruz. ve buradan o paralel yapıya sesleniyoruz. Bu ülkenin ekmeğini yeyip de bu ülkeye ihanet içinde olmayın. Lütfen bu dış güçlerin maşası olmayı terk edin. Çünkü yaptığınız her bir operasyon, yaptığınız her bir haberin amacı ve gayesi bu halk tarafından çok iyi biliniyor. Siz bu ülkeyi ananas cumhuriyetine çevirmek istiyorsunuz ama bu halk buna izin vermeyecektir. Gördük ki, oyun çok büyük ve darbelerin 3 ayağı var. Yolsuzlukla başladı, ekonomi ile devam ediyor ve terörle neticelendirilmek istiyorlar. Bilmiyorlar ki bu milletin kaderini Allah belirliyor."
Açıklama, yapılan dua ile son bulurken, grup sessizce dağıldı İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER