YAZ KUR'AN KURSU'NDA ÇOCUKLARA KAHVALTILI VEDA

YAZ KUR'AN KURSU'NDA ÇOCUKLARA KAHVALTILI VEDA

YAZ KUR'AN KURSU'NDA ÇOCUKLARA KAHVALTILI VEDA

 HABER: ŞAHİN GÖNEN
Türkiye'de olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da 22 Haziran tarihinden bu yana devam eden Yaz Kur'an Kursları dün sona ererken; kursun son günü olması sebebiyle çocuklara kahvaltı ikramında bulunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 22 Haziran'da "Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla başlattığı Yaz Kur'an Kursu dönemi dün sona erdi. Dulkadiroğlu İlçesi Bahçelievler Camii'ndeki Kur'an Kursuna gelen öğrencilere, Cami İmamı Yusuf Gönlü ve Müezzin İsa Akkurt tarafından kahvaltı ikramı yapıldı. İki aydır devam eden kursta neredeyse yüzde 100 başarı elde ettiklerini belirten cami imamı Yusuf Gönlü,  kursun bittiği için üzüldüğünü belirterek şunları söyledi: 
"Diyanet İşleri Başkanlığı'mız tarafından 22 Haziran'da başlatılan Yaz Kur'an Kursu'muzu bugün (dün) itibariyle bitiriyoruz. Tabii burada yavrularımız çok şey öğrendi. Çocuklarımızın camimize gelmesi camiyi gül bahçesine çevirdi.  Camilerimiz adeta çiçek açtı. Bundan dolayı Allah'ımıza ne kadar şükretsek azdır. Peygamber Efendimiz, "sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir" buyuruyor. Bizde elimizden geldiği kadar yavrularımıza doğru telaffuz konusunda, harfleri doğru çıkarma konusunda yardımcı olduk. Elhamdülillah yüzde 100'e yakın da bir başarı oranımız var. Kur'an dışında namaz sureleri diye bildiğimiz kısa sureleri, namaz dualarını, Peygamberimizin hayatını, ibadet, siyer, ahlak kuralları gibi gelişmelerine katkı sağlayacak birçok konuyu çocuklarımıza anlatmaya çalıştık.  Yavrularımızı camiye gönderen anne babalarına çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. İnşallah seneye de bu güzel eğitimde yavrularımızla buluşmak nasip olur. Yaz Kur'an Kursu'nun bittiği için üzülüyoruz."
ÖĞRENCİLER KURSTAN            MEMNUN KALDILAR
Kur'an kursu döneminin bittiği için üzüldüklerini belirten öğrenciler. Kur'an öğrendikleri için mutlu olduklarını ifade ettiler. Öğrencilerden biri olan Selim Dilbaz kursun son gününde şunları söyledi: "İlk başlarda öğrenemem diye korkuyordum. Ama annemin desteği ve hocalarımın da yardımıyla Kur'an-ı Kerim'i öğrendim. Cüz ile başladım ama şimdi Kur'an okuyabiliyorum. Kurs dönemimiz çok güzel ve eğlenceli geçti. Hocalarımıza teşekkür ediyorum. Seneye yine geleceğim" 
Bir başka öğrenci Berkan Atalay ise, kursa katıldığı için çok mutlu olduğunu belirterek "Bu iki aydır Kur'an kursumuzun devam ettiği sürede çok güzel günler yaşadım. Hocalarımız Kur'an öğrenelim diye çok emek harcadılar. Bizleri, en güzel şekilde çalıştırdılar ve iki aylık bir süre sonunda Kur'an-ı Kerim'i öğrenmiş bulunuyoruz. Hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Kursumuz arkadaşlarımla eğlenceli bir şekilde geçti. Yiyeceklerimizi birbirimizle paylaştık ve paylaşmayı da öğrendik. Kur'an dışında duaları, namaz surelerini de öğrendik. Kursa katıldığım için çok mutluyum" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER