KIRSAL KALKINMA İÇİN 115 PROJEDEN 100'ÜNE DESTEK SAĞLANIYOR

250 ÇİFTÇİ BİLGİLENDİRİLDİ

KIRSAL KALKINMA İÇİN 115 PROJEDEN 100'ÜNE DESTEK SAĞLANIYOR

 Kırsal kalkınma için 115 projeden 100'üne destek sağlanıyor

Kahramanmaraş'ta uygulanacak olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı bireysel sulama makine ekipmanları hibe destekleri belli oldu
Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu'nun yaptığı yazılı açıklamaya göre, 
2015 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 03.05.2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak proje çağrısına çıkarıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; henüz tebliğ yayımlanmadan programı tanıtıcı toplantılar yaparak sulanabilir alanların yoğun olduğu Onikişubat, Dulkadiroğlu, Pazarcık, Türkoğlu, Afşin, Elbistan ve Göksun ilçelerinde tanıtım toplantıları yaptı ve bu toplantılarda toplam 250 çiftçi bilgilendirilerek, faydalanmak isteyen çiftçilerin hazırlıklarını yapmaları sağlandı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu; açıklamasında "Bakanlığımızca,  tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanının üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, iş gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama makine ve ekipman satın alımlarına hibe desteği yapılmaktadır" dedi.
Emiralioğlu'nun verdiği bilgiye göre; tebliğin yayımı tarihinden itibaren verilen 60 günlük sürenin son günü olan 1Temmuz 2015 tarihine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 115 müracaat aldı. Projeler sisteme yüklendi ve Bakanlık bu projelerden 100'üne destek sağlamıştır. Kabul edilen bu projelerin toplam tutarı 5 milyon 134 bin TL tutarken; Bakanlıkça 2 milyon 324 bin TL hibe desteği olarak çiftçilere ödenecek. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, şunları söyledi:
"Projeleri kabul edilen çiftçilerimiz alımlarını yaparak sulama sistemlerini tarlalarına döşemektedirler. Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca yerinde tespitler yapılarak ödemeler için sisteme veri girişleri yapılmaktadır. Bilindiği gibi programdan; Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulmasına, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulmasına, lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınmasına, çenter pivot sistem yağmurlama sulama makinesi alınmasına, tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınmasına ve güneş enerjili sulama sistemleri kurulmasına hibe desteği verilmektedir. Destek miktarı gerçek kişiler için 100.000 TL. nin yarısı, tüzel kişiler için 200.000 TL. nin yarısıdır.
Bu programdan 2007 -  2014 yılları arasında 129 proje uygulanmış ve 2.523.057 hibe desteği verilmiştir.  İlimizde bu projelerimize paralel olarak uygulamış olduğumuz 3 adet toplu basınçlı sulama sistemi projesi de dahil 2007 - 2014 yılları arasında 132 projeye destek verilmiş ve toplam, 3.180.684 TL hibe desteği ödemesi yapılarak, Hibe destekleri sonucunda 10.820 dekar alan basınçlı sulamaya kavuşturulmuştur." (HABER MERKEZİ)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER