MİLLETİN UMUDU, KILIÇDAROĞLU!..

EMEKLİYE YILDA İKİ İKRAMİYE

MİLLETİN UMUDU, KILIÇDAROĞLU!..

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekliye yılda iki maaş verileceğini belirterek, asgari ücretin CHP iktidarında bin 500 TL, çiftçiye mazotun 1,5 TL olacağını ve Türkiye'de yoksul aile kalmayacağını söyledi.
Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında mitinglerine devam ederken dün de önce Kahramanmaraş'ta ve sonra da Gaziantep'te halka hitap etti.  Kahramanmaraş'taki mitingini Dulkadiroğlu İlçesi Müftülük Meydanı'nda gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, "Yaşanacak Bir Türkiye" sloganı altında seçmenlerle buluşmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu, mitinginde emekliden asgari ücretliye, taşeron işçiden çiftçiye toplumun her kesimine umut dağıttı.
Yaklaşık 45 dakika konuşan CHP liderinin mitinginde genel başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Kahramanmaraş Milletvekili Adayları, CHP'li Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, İl Başkanı Esat Şengül, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri de hazır bulundular. Bazı televizyonlardan canlı yayınlanan miting sırasında Kılıçdaroğlu'nun konuşması sık sık "Başbakan Kemal", "Milletin umudu, Kılıçdaroğlu", "Yaşanacak Bir Türkiye" sloganları ile kesildi. 
Konuşmasında hükümeti de eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, bir sözü üzerine partililerin hükümete yönelik "yuh" çekmesi üzerine de "Yuh çekmeyin, yuh çekmeyin. Sandıktan yuh çekin" diye seslendi. Sıkı güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği miting alanına vatandaşlar, tek tek aranarak alındı.
EMEKLİYE YILDA İKİ İKRAMİYE
Türkiye'de 11 milyon emeklinin bulunduğuna işaret eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde emekliye ramazan ve kurban bayramlarında olmak üzere yılda iki kez ikramiye vereceklerini söyleyerek, şunları kaydetti:
"Emekliye yılda iki kez birer maaş ikramiye vereceğiz. Emekli, bayramlarda torunlarına elini öptürmüyor, torununun çoluğunun çocuğunun karşısına çıkamıyor. Neden çıkamıyor? Çünkü verecek harçlık bulamıyor. Emekli kurban bayramında neden kurban kesmesin. Biz yılda iki kez bayramlarda ikramiye vereceğiz. İtiraz ediyorlar, nereden vereceksin diyorlar. Sanırsın ki her ay 10 bin lira para vereceğiz. Yok böyle bir şey. İnsanca yaşaması için, iki bayramı huzur içinde geçirmesi için, torunu çoluk çocuğu ile beraber olması için, Kurban Bayramı'nda kurbanını kesmesi için... Ne var bunda? 'Parayı nereden bulacaksın' diyor. Kahramanmaraş Meydanından sesleniyorum, Ankara'daki beyler duysun. CHP iktidarında sözüm söz, namus sözü, o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim."
Konuşmasına Miraç Kandilini kutlayarak başlayan CHP Lideri, Maraş'ın adının Kahramanmaraş olduğunu belirterek, "Kahramanlığın ne olduğunu siz biliyorsunuz. Ben de biliyorum. Bir Kahramanlık ta sandıkta yapın ve 13 yıldır bu ülkeyi bu hale getirenleri gönderin" dedi. Kılıçdaroğlu "13 yıldır iktidardalar, 13 yıldır kredi açtınız, 13 yıldır tek başına yönetiyorlar. Kahramanmaraş'ta işsizlik var mı? 6 milyon 200 bin işsizimiz var, 17 milyon yoksulumuz var, aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekli var, işyerini kapatan binlerce esnafımız var. Yanlış politika sonucu 2 milyon Suriyelimiz var" dedi.
Kahramanmaraş'ı kendi iktidarları döneminde turizm merkezi yapacaklarını da sözlerine ekleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Kahramanmaraş'ın göç veren değil, göç alan bir yer olması gerekiyor. Kahramanmaraş'ı cazibe merkezi haline getireceğiz, tarım ve sanayide. Bakın biz Kahramanmaraş'ın bütün sorunlarını biliyoruz. Buranın bir turizm merkezi haline gelmesi gerektiğini biliyoruz. Onlar bunların hiçbirini değil, ceplerini düşünüyorlar. Ben ise vatandaşımı düşünüyorum. Kahramanmaraş güzel bir turizm kenti olacak. Bu bölgenin en güçlü cazibe merkezi olacak" diye konuştu.
"Çalan çırpan, cebini düşünen değil halkı düşünen siyaset. Yandaşı değil, yoksulu düşünen siyaset. Bunu yapacağız. Bunu yaparken kimsenin kimliğini siyasete malzeme etmeyeceğiz. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, refahı tabana yayacağını ve bunu da nasıl yapacağını anlattı. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:
"Refahı tabana yayacağım, ne ezen ne ezilen insanca hakça düzeni getireceğim. Refahı nasıl tabana yayacağız? Refahı tabana yaymazsanız bir avuç zenginimiz, milyonlarca yoksulumuz olur. Dedim ki refahı tabana yaymak için ilk adım Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekliye birer maaş ikramiye vereceğim, sözüm sözdür. Hemen itiraz ettiler, emekliye bu parayı verirken nereden bulacaksın diye. Ankara'daki beyler duysun, kaçak saraya bağlanan hortumları kesip emekliye parayı vereceğim.
Asgari ücreti 1.500 liraya çıkaracağım, sözüm söz elbette çıkacak. Yine koro halinde itiraz ediyorlar, efendim asgari ücretliye bin 500 lirayı nasıl vereceksin? Asgari ücretten vergi almayacağız, zaten zor geçiniyorlar. Bakan çıktı dedi ki, asgari ücretliye bin 500 lira vermek zulümdür, sen ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de asgari ücretli bin 500 lira alınca mı zulüm oluyor.
Sizden dört yıllık yetki istiyorum. Dördüncü yılın sonunda hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Her aile en az 720 liralık gelirin sahibi olacak. Onlar saraylarda oturuyorlar. Ben Anadolu çocuğuyum. Onlar halkı nasıl soyabilirizin peşindeler. Siz 7 Haziran'da sandığa gidin ve hak yiyenlere gereken cevabı verin.
İncide, yakutta, elmasta vergi sıfır. Mazota gelince bütün vergiler var. Ben de mazottan sıfırlıyorum. Ben alınterinden yanayım, sen zenginden yanasın. Aramızdaki fark Ağrı Dağı kadar. Biz iktidara geldiğimizde dört yılda Türkiye kazanacak, dört yılda sadece ve sadece hortumcular kaybedecek sözüm söz.
Esnaf kardeşlerimin devlete hiçbir yükü yoktur. Müşteriye hizmet eder. Güleryüz gösterir. Diyelim ki 2 ay primini ödeyemedi, hastaneye gittiği zaman diyorlar ki sana bakmayız. Öleceğim diyor, olsun diyorlar. Esnafın çocuğu hastalandı diyelim ona da bakmam diyorlar. Böyle bir anlayış olur mu? Ben sosyal devleti getireceğim kardeşim, senin ailen benim ailem. Kendi ailem için ne düşünüyorsam, senin ailen için de aynı şeyi düşüneceğim. Ayrılığı ve gayrılığı asla ve asla kabul etmiyorum. Siyaseti, ahlak üzerine kuracağız."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER