TARİHİ MARAŞ'I AYAĞA KALDIRACAĞIZ

TARİHİ MARAŞ AYAĞA KALKACAK

TARİHİ MARAŞ'I AYAĞA KALDIRACAĞIZ

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş'ta görev yapan bir grup basın mensubu ile bir araya gelerek kentle ilgili ve geleceğe yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Erkoç, dün MADO Evi'nde düzenlediği yemekli sohbet toplantısında Büyükşehir Belediyesi'nin yapılanması, yürütülen çalışmalar ve tamamlanan projelerle ilgili bilgiler verdi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ'ında katıldığı toplantıda Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın ve Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Abid Vanlı'nın yanısıra kentin önde gelen gazetecileri de hazır bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, sohbet toplantısında bu güne kadar büyükşehir belediyesi olarak yapılan hizmetlerden kısaca bahsederek, önümüzdeki dönemlerde de yapmayı düşündüğü çalışmaları ve projeleri aktardı. Göreve başladıktan sonra yoğun bir iş temposu nedeniyle basınla bir araya gelemediklerini ve bunun bir başlangıç olması ile bundan sonra daha sıklıkla medyayla buluşmak istediğini söyleyen Başkan Erkoç, şunları söyledi:
"Türkiye pazar günü önemli bir seçime giriyor. 7 Haziran, Türkiye için iki seçeneğin bulunduğu bir tarihtir. Ya Eski Türkiye'ye doğru bir U dönüşü yapılacak ya da Yeni Türkiye Yolu'nda devam edilecek. Türkiye pazar günü bu nedenle iyi bir tercih yaparak, 8 Haziran sabahı uyanacak. Biz, Türkiye'nin Yeni Türkiye Yolu'nda, istikrarını devam ettireceğini biliyoruz."
YAPILANMAYI TAMAMLADIK
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak yapılanmayı tamamladıklarını ve tüm birimleri ile hizmet üretmeye başladıklarını kaydeden Erkoç, "Teşkilat yapısı içerisinde öncelikli olan dairelerimizi oluşturduk, şubelerimizi kurduk. Hem merkez ilçelerimizde hem de diğer ilçelerimizde hizmetlerimizi şubelerimiz aracılığı ile yürütüyoruz" dedi. Yol çalışmalarında önemli bir mesafeyi kat ettiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Yollar konusunda çok büyük hizmetler yapıyoruz. Tüm ilçelerimizde büyükşehir sorumluluğunda olan yolların yapım çalışmaları sürüyor. Geçen yıl Fen İşleri Dairesi Başkanlığımızın kısıtlı imkanları ile yürütülen çalışmalar, bu yıl Fen İşlerimize kurduğumuz asfalt tesisi ve ekipman alımı ile birlikte hız kazandı. Kent içindeki bazı yollarımızda eski asfaltı sökerek yeni asfaltlama yapıyoruz. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nden Tekerek Yolu'na dönen kavşaktan başlamak üzere yeni asfalt çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.
Asfalt çalışmalarını yönelik olarak bu yıl bin 500 kilometrelik bir asfalt düşündüklerini ve bunun için çıktıkları ihalede açık eksiltme usulü yüzde 45'e varan bir kırımla ihaleyi yaptıklarını söyleyen Erkoç, bu nedenle de asfaltlama çalışmasının 3 bin kilometreye kadar olabileceğine işaret ederek "Rekabetçi bir ihale sistemi uyguluyoruz. Davet usulü ihale yapabilirdik ama biz açık usul ihale yaptık. İhalede yüzde 45'lik bir kırım oldu. Böylece biz de bin 500 kilometre olarak düşündüğümüz asfalt uzunluğumuzu 3 bin kilometreye kadar çıkartacağız" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş'ın sorunları ile yakından ilgilendiğini ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bu sorunların çözümü için büyük destek verdiğini belirten Fatih Mehmet Erkoç, "5 yılda tamamlayacağımız hizmetleri, hükümetimizin de istikrarlı desteği ile 1 yıl gibi kısa zamanda tamamladık" ifadesini kullandı.
ATIK SU ARITMA TESİSİ İHALEDE
Kahramanmaraş'ın en büyük sıkıntılarından biri olan atık su arıtma tesisi projesinin ihale edildiğini ve yakın zamanda başlayacak çalışmalarda Türkiye'nin en büyük arıtma tesislerinden birini ortaya koyacaklarını anlatan Erkoç, "Merkez ilçelerimizin atık su ve kanalizasyon atıkları artık doğrudan Sır Barajına dökülmeyecek. Kahramanmaraş daha çevreci ve daha temiz bir baraj gölüne kavuşacak. Elbistan'da, Afşin'de arıtma tesislerimizi yapıyoruz. Pazarcık ve Türkoğlu'nda da aynı işlemi yapacağız. Bir şekilde Sır Barajına ulaşan kirlilik artık kaynağında yok edilecek" dedi.
Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat İlçesi'nin kırsal kesimi ile merkez Dulkadiroğlu ilçesinin yanısıra Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinin içmesuyu sıkıntısını sonlandıracak Kısık Barajı'nın yapımının da yakında başlayacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, "Pazarcık ve Türkoğlu bu yıl susuzluktan Kerbela'ya döndü. İnşallah bu iki ilçemizin içmesuyu sorununu çok kısa sürede çözeceğiz. Pazarcık İlçemizin Sakarkaya Bölgesindeki vadiden bu iki ilçemizle birlikte merkez ilçelerimize 100 yıl yetecek içmesuyu getireceğiz" dedi.
Dulkadiroğlu İlçesi'nin Aksu Mahallesi ile Türkoğlu İlçesi'ne iki büyük park yaptıklarını ifade eden Başkan Erkoç, "Bu iki ilçemizde kış şartları çalışmalara imkan verdiği için ağırlığı bu iki parka verdik ve bugün iki ilçemizde iki büyük parkı tamamladık. Atatürk Parkı, KAFUM ağırlıklı olduğu için buradan vatandaşlarımız yeterince faydalanamıyordu. Artık Aksu Parkı nedeniyle vatandaşlarımız çok daha rahat edecektir. Bu arada Kahramanmaraş merkez ilçelerde bulunan yaklaşık 50-60 bin Türkoğlulu vatandaşımız da, çok yakın olduğu için hafta sonlarında ilçelerine giderek hem piknik yapacaklar hem de yakınları ile bulaşacaklar" diye konuştu. 
TARİHİ MARAŞ AYAĞA KALKACAK
Kahramanmaraş'ın tarihi dokusu ile ilgili çalışmalar da yaptıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Bahtiyar Yokuşu'nun hemen başındaki iki konağı aldıklarını bir konağın ise alınması için çalışmalara başladıklarını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı.
"Kahramanmaraş Kapalı Çarşı'ya giren bir vatandaş, buradan tarihi mekanlar içerisinde Bahtiyar Yokuşu'nun oradaki konaklara tarihi hava içerisinde ulaşabilecek. Bu bölgeye tarihi ve aslına uygun cephe giydirmesi yapacağız. Kahramanmaraş'ın tarihi dokusunu ön plana çıkartacağız. Tarihi Maraş'ı yeniden ortaya çıkararak turizmin hizmetine sunacağız. Bu arada Göksun Tünelleri ve Viyadüklerinin tam anlamı ile bitmesi ile Kapodakya'dan Nemrut'a giden  turist kafilesi, Kahramanmaraş'ın doğa harikası bölgelerinden geçerek buradaki tarihi mekanları da ziyaret etme imkanı bulacak.
Yedikuyular Bölgesinde yapacağımız Kayak Tesisleri ile de Gaziantep, Adıyaman, Adana, Kilis, Osmaniye, Hatay illerinden Erciyes'e Kayak Merkezi'ne gidenler artık Kahramanmaraş'a, Yedikuyular Kayak Merkezi'ne gelecekler. Zaten şu anda Gaziantep'ten hem kış aylarında hem de yaz aylarında Yedikuyulara gelenlerin sayısı azımsanmayacak düzeydedir"  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER