OKULUN TEMELİ ATILDI

BAŞKAN ERKOÇ, ÖĞRENCİLERİMİZİN İKİNCİ VELİSİYİZ…

OKULUN TEMELİ ATILDI

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Oruç Reis Mahallesi'nde yapılan ilkokulun temeli yapılan törenle atıldı. Törende konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç  "Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin ikinci velisiyiz" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Onikişubat İlçesi Oruç Reis Mahallesi'nde yapılmakta olan ilkokulun temeli atıldı. Temel Atma Töreni'ne Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil'in yanı sıra çok sayı da ilgili ve mahalleli katıldı. 
Temel atma töreni öncesi konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye'nin geleceği için eğitimin önemine dikkat çekti. Eğitime yapılan yatırım ile gelir dağılımındaki aranın kapanacağını ifade eden Erkoç, 2016 yılında okulun açılacağını belirtti. Erkoç şunları kaydetti: 
"Gerçekten bu mübarek günde çok önemli, çok güzel bir temel atma töreni yapıyoruz. Her şeyin başı eğitimdir. Zengin petrol kaynakları, altın madenleri, yer altı kaynakları bulunmayan bir ülkeyiz, biz sosyal sermayesini, beşerini, insanını en iyi şekilde değerlendirmek zorunda olan bir ülkeyiz. Bunun başında da eğitim ve öğretim gelmektedir. İnsanımızı en donanımlı ve en vasıflı hale getirmeliyiz ki Türkiye'mizin, kalkınması daha hızlı olsun. Biz Türkiye'deki gelir dağılımın makas farkının daralmasının da Türkiye'deki eğitimden geçtiğini biliyoruz. Eğitim çok önemli fırsatlar sunmakta.
Bu dezavantajlı ailelerin çocukları bu okullarda iyi bir eğitim aldıklarında, çok iyi üniversiteleri kazanıp, çok iyi meslek sahibi olduklarında, Türkiye'deki gelir dağılımında aldıkları payda değişmektedir. Ailelerinde aldıkları pay değişmektir. Biz yola çıkarken öğrencilerimizin ikinci velisiyiz, dedik ve acil ihtiyacı olan bölgelerde, özellikle bu bölgede de okula ihtiyaç vardı ve okulu buraya yapmaya karar verdik. 2016'da da bu okulu hizmete açacağız. Bu mahallelere yönelik kapalı spor salonu yapıyoruz. Daha önceden yetiştiremedik. Orman Bölge Müdürlüğü civarına yapılıyor. Belki de birçok insanın bundan haberi yoktu. Şuanda inşaat hızlı bir şekilde devam etmekte ve hızlı bir şekilde bitecek. Çocuklarımız gidip orada spor yapacaklar."
BÖLGEYE İHTİYACI OLAN HİZMETİ HEP BERABERCE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
Bölgeye Türkiye'nin en büyük parklarından birini yaptıklarını ifade eden Erkoç: "Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder Mahallelerine 300 dönüm yeşil alan yapıyoruz. Bittiğinde Türkiye'nin en büyük şehir parklarından bir tanesi olacak. Ağcalı vadisi Piri Reis'te bitiyor, 205 dönüm alan var. Kahramanmaraş'ın en güzel parklarını bu bölgeye yapıyoruz. İçine halı sahaları, tenis kortları yapıyoruz. Bölgedeki insanların daha rahat spor yapmaları için biz büyükşehir olarak her türlü çabayı gayreti gösteriyoruz. Onikişubat Belediye'mizde çok büyük gayreti gösteriyor. Bu bölgeye ihtiyacı olan hizmeti hep beraberce getirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Bölge civarında bulunan Andırın Caddesi'ni yeniden yaptıklarını söyleyen Erkoç: "Andırın Caddesi'ni yeniden yapıyoruz. Gardiyan Okulu denen yere kadar yeniden bulvar yapıyoruz. Şehrin ana arterlerinden birtanesi inşallah bu Andırın Caddesi olacak. Bir diğeri de yine bu caddenin aşağısından geçen yol var orayı da açıyoruz. Oruç Reis, Gayberli, Malik Ejder ve Hacı Bayram Veli Mahallelerimizde kamulaştırma var. İmar çalışmaları var. Buradan yeni bir bulvar açacağız. Buralar Kahramanmaraş'ın en güzel yerleri haline gelecek. Yapacağımız botanik park Türkiye'nin en gözde botanik parklarından bir tanesi olacak. Bununla ilgili olarak peyzaj mimarlarımız sıkı bir çalışma yürütüyor. Bir taraftan da peyzajına başladık. Bölge daha rahat nefes alınan, daha güzel bir yer haline gelecek" şeklinde konuştu. Erkoç,  şunları kaydetti: 
"Eğitim alanındaki yatırımlarımız kütüphane olarak da devam edecek. Sosyal belediyecilik anlamında ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bu bölge de 2 tane belediye var ve gece gündüz çalışıyor. Hep beraber omuz omuza bu bölgeyi refah seviyesine kavuşturacağız. Bu okulda okuyan çocuklarımız inşallah devletimizin çok önemli kademelerinde görev alırlar. Bu okulda okuyan çocuklardan inşallah, belediye başkanları, milletvekilleri, başbakanlar çıkar. Bu mübarek günde böyle bir dilekte dua da bulunuyorum."
İLÇEDE 50 MİLYON TL'LİK YATIRIM DEVAM EDİYOR
Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu "Onikişubat İlçemiz, Kahramanmaraş'ın en büyük metropol ilçesi, 371 bin nüfusu ile, 30 ilden daha fazla nüfusa sahip sürekli gelişen metropol ilçemiz. Bu gelişmelerle beraber sosyal ihtiyaçlar da artıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'müz ilçemizde 19 okul inşaat ediyor ve bu da 197 dersliğe tekabül ediyor" diyerek, şunları söyledi: 
"50 milyon TL'lik yatırım şuanda Onikişubat İlçemizde devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin kurulmasının ardından, belediyelerin fonksiyonları olan su, yol, kanalizasyon gibi ihtiyaçların yanı sıra sosyal donatılar, sosyal yardım ihtiyaçları da Belediyelerin görevleri arasında yer almaya başladı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz Onikişubat İlçemizin bu mahallesinde böyle bir okul yapmayı uygun gördü. Büyükşehir Belediyemize ve büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu okulumuz da tamamlandıktan sonra, derslik başına düşen öğrenci sayısında da düşüş yaşanacaktır. Hayırlısıyla okulumuzun temelini atacağız ve daha sonra da hep birlikte bu okulun açılışı gerçekleştireceğiz."
Yapılan hizmetlerin artarak devam edeceğine şahit olacaklarını belirten AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Mehmet İlker Çitil de şunları kaydetti: "Hayırlı bir iş için buradayız. Bu okulu planlayanlara yapanlara ayrıca teşekkür ediyorum. Eğitim gerçekten çok hayırlı bir iş. Büyükşehir Belediyemizin artık imkanları da arttı. Çok daha büyük hizmetlere imza atar hale geldi. Büyükşehir Belediyemizin oluşalı henüz daha bir yıl oldu. Yapılan hizmetlerinde artarak yapımına hep birlikte şahit olacağız."
 "Eğitimde sağlıkta olduğu gibi birçok alanda çok büyük gelişmeler oldu. Geçmişte velilerimizden tebeşir paraları toplanırken, şuanda elektronik tahtalarda eğitim verilir hale geldi. Okullarımızın birçoğunda teknolojinin son imkanlarından faydalanarak eğitim-öğretim sağlanmaktadır. Ayrıca geçmişten bu yana eğitimin gelişmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum." 
DAHA İYİ HİZMETLER VEREBİLMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak ise şöyle konuştu: "Bu güzel günde aranızda olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu bölgedeki okullarımızın derslik sayıları çok düşüktü ve derslik başına düşen öğrenci sayısı çok fazlaydı. 65-70 kişilik sınıflarda eğitim görülüyordu. Ak Parti ile birlikte yeni bir dönem başladı. Cumhuriyet döneminde yapılan kadar derslik yapma şerefine nail olduk. Bundan sonra daha iyi hizmetler verebilmek için var gücümüzle çalışacağız. Şuanda 2'li öğretimler var, AK Parti olarak hedefimiz çocuklarımızın sabah ezanı vakti gelip, yatsı ezanı vakti evine gitmesini sağlayacak tekli eğitim sistemi var. Bunun içinde sizlerin bize verdiği destek, bizlere azim veriyor. Bunun için sizlere minnettarız. Bu bölgede bizlere çok büyük teveccüh gösterdiniz. Bizde sizlerin güvenine nail olabilmek için, gece-gündüz demeden milletimizin için ne gerekiyorsa çalışacağımıza arkadaşlarımızla birlikte söz veriyoruz. Şuanda yeni çalışmalarımız var, Kahramanmaraş için projelerimiz var, Ankara'da hep beraber değerlendirmeleri yapıyoruz." AK  Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu ise şunları kaydetti: "AK Parti olarak 771 milyon TL miktarında eğitim yatırımı yapıldı. 5 bin civarında bulunan derslik sayısı 9 bine çıkarıldı. Cumhuriyet döneminden bizim dönemimize kadar derslik yapmış olduk. Geleceğimizin, emanet edeceğimiz çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için biz üzerimize düşen vazifeyi yerine getirdiğimize inanıyorum. Bundan sonra da yatırım yapmaya inşallah devam edeceğiz. 2003 yılından bu yana çocuklarımızın kitapları sıralarının üzerindedir. Ailelere yaptığımız eğitim yardımı da eğitim çalışmalarımız arasında bulunmaktadır. Yeni kurulacak hükümette AK Partisiz hükümet olmayacaktır. Bizler ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da yaptığı çalışmaların devam edeceğini umuyorum. Yaptığı bu çalışmadan dolayı da kendisini tebrik ediyorum. Yeni yapılan okulumuzun bir an önce bitmesini umuyorum ve hayırlı Ramazanlar diliyorum."
Temel Atma Töreni öncesinde yapılan konuşmalardan sonra Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevher dua okudu ve temel atma töreni gerçekleşti.  HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER