MHP'DE BAYRAK DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKIYOR

MHP'DE BAYRAK DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKIYOR

MHP'DE BAYRAK DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKIYOR

 MHP, 1999'da Kahramanmaraş'ta elde ettiği başarıyı aradan geçen 16 yıla rağmen bir daha yakalayamadı.

1999 genel seçimlerinde 3 milletvekili çıkaran (Mehmet Kaya, Edip Özbaş, Nevzat Taner) MHP, Göksun, Elbistan, Ekinözü ilçe belediye başkanlıklarını da kazanmıştı.
10 yıldır MHP'li bir isim olan Ergün Ertekin'in başkanlığını yürüttüğü Afşin Belediyesi'nin seçimleri ise aynı yıl kaybedildi.
Kuzey ilçelerinde güçlü bir tabana sahip olan MHP'nin Kahramanmaraş'taki çöküşü için Afşin seçimleri bir başlangıç oldu.
Sonrasında Göksun, Elbistan belediye başkanlıkları kaybedildi.
Son olarak ta Ekinözü'nde partili belediye başkanı ihraç edildi.
**
Geçen süre içerisinde çok şeyler değişti.
Bu yılın ocak ayında yapılan il başkanlığı seçiminde, il başkanlığını kazanan Süleyman Öner, yıllardır partisinin Afşin'den il genel meclisi üyesiydi.
Çok güçlü başkan adayları arasından bize göre sürpriz bir şekilde il başkanlığını kazanan Öner'in ne yapacağı merak ediliyordu, halen de merak ediliyor.
Partisine küsmüş, sadece sandıktan sandığa gidip oyunu partisi için kullanan partililer yeniden eski günlerdeki gibi partiye döndürülebilecek miydi?
Bu çok net bir soruydu, il başkanlığı seçiminin ardından.
Adeta 'kaynayan bir kazan' görüntüsündeki bir parti konumuna gelen MHP'de, her teşkilat seçiminin ya da genel-yerel seçimlerin ardından başlayan sert muhalefet bu kez dinecek miydi?
Bu da ikinci bir soruydu.
MHP İl Başkanı Süleyman Öner; basınla tanışma toplantısında anlamlı bir vurgu yaptı:
"Partimizi her zaman açık tutacağız. Gelin, bir çay için. Partililerimiz gelsinler, bir bardak çayımızı içsinler. Gelsinler, hareket sağlasınlar…"
Bu çağrı kısa zamanda yerini buldu ve partiye 'küs' konumundaki birçok partili artık parti binasından içeri girmeye de başladı.
Öner, beklenenin aksine farklı bir başkanlık profili çiziyor.
**
Kendisi de Afşinli olan Süleyman Öner'e ilk toplantısında sormuştum:
"Başkan, MHP Kahramanmaraş'ta ilk kez Afşin'de kaybetmeye başladı. Siz de Afşinlisiniz, bu MHP'nin Kahramanmaraş'ta yeniden şahlanışının bir başlangıcı olur mu?"
Öner, kendine has tebessümden sonra "Hep birlikte göreceğiz" dedi.
Afşin'de partisinin belediye seçimlerini kaybetmesinin nedenlerini sıraladı.
Haklıydı, haksızdı… Tartışmak yersiz elbette.
Aslolan bugün.
**
Genel seçimlerde ise ilk sırayı Afşinli bir isim olan Fahrettin Oğuz Tor aldı.
Tor'un ilk sırada yer alması, 1999 seçimlerini hatırlattı. O seçimde de aslen Elbistanlı olan asker kökenli Prof. Dr. Mehmet Kaya, partisinin listesinde ilk sıradaydı.
1999 seçimlerindeki başarının tekrarı olabilir mi, sorusuna cevaplar aranırken; listedeki bazı isimlerin istifası ise tam anlamıyla bir şok etkisi yaptı, genel seçim öncesinde.
Ama MHP, bu kez 'şeytanın bacağını kırdı' ve 1999'dan sonraki en önemli başarısını 2 milletvekili ile elde etti. Tor'un yanısıra Prof. Dr. Sefer Aycan da partisinin ikinci vekili olarak bugün TBMM'de bulunuyor.
**
Kısaca, başkan Öner'e 5-6 ay önce sorduğumuz sorunun da cevabını aldık.
MHP'de bayrak düştüğü yerden kalkıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER