ATİB, BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ İLE İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

DÜNYA'NIN 4 BİR TARAFINDA PROGRAMLAR DÜZENLİYORUZ

ATİB, BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ İLE İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

 Avrupa Türk İslam Birliği(ATİB), Suriye'deki savaştan kaçıp çeşitli bölgelere yerleşen Bayırbucak Türkmenleri ile Kahramanmaraş'ta iftar yemeğine bir araya geldi.

Avrupa Türk İslam Birliği Derneği üyeleri Bayır Bucak Türkmenleri ile iftar programında buluştu. Karacaoğlan Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde yaklaşık 200 kişilik Bayır Bucak Türkmenlerini ağırlayan ATİB bu yapılan organizasyondan mutluluk duyduklarını söylediler.
ATİB Genel Başkan Yardımcısı Harun Kılıç bu gururlu görevin kendilerine heyecan yaşattığını belirtirken, Bayırbucak Türkmenlerinin zorluklardan kurtulması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Kılıç, bu faaliyetleri yaparken kendilerini ikinci plana attıklarını ifade ederken şunları kaydetti: "Öncelikle sizlere kendimizden bahsedelim. Bizler yıllardır Almanya'da yaşıyoruz ve yaşantımıza orada devam ediyoruz. ATİB Almanya'da kurulan bir Sivil Toplum kuruluşudur. ATİB kendi bünyesi içerisinde dünyanın dört bir tarafına yardım götüren HİLAL yardım organizasyonu bir kurum daha bulunmaktadır ve ben şahsım o topluluğunda başkanlığı yürütmekteyim. Dolayısıyla yardım organizasyonuyla birlikte dünyanın dört bir tarafına yardım götürüyoruz. Özellikle Almanya' da bulunan Türk kardeşlerimiz vatandaşlarımızla birlikte toplanan fitre zekât ve yardım paralarını bu büyük organizasyonlarla kullanıyoruz. Dünyanın her noktasına yardım götürme çabasındayız. Ve bugün de o düşündüğümüz projelerin gerçekleşmesi için buradayız. Geçtiğimiz yıl yine burada aynı yerde bir iftar yemeği organizasyonu yapmıştık. Bayır Bucak Türkmenleri malumunuz yaşadıkları bölgelerde savaş durumunda kaldıkları için Kahramanmaraş, Gaziantep, İslâhiye bölgelerine göç etmişlerdir. Savaş çıkıp gelip düzen kurmalarının zorluklarını bizler içlerinde olduğumuz için görüyor ve o zorlu yaşantılarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz."
AVRUPA'DA SOSYAL KÜLTÜREL PROJELER YAPIYORUZ
Avrupa'da sosyal, kültürel projelere imza attıklarını belirten Kılıç, bu iftar programını Avrupa'da yaşayan Türklerin finanse ettiğini söyledi. Kılıç şunları aktardı: "Bizler yaptığımız bu işin ne kadar doğru olduğunu anladık ve iyi ki bu işi yapıyoruz diyerek bu sene 2.sini düzenlemiş olduk. Yanı sıra bizler tabii ki de elimiz boş gelmedik ve getirdiğimiz yardımları yaklaşık 50 Türkmen ailesine yardım olarak verdik. Çok şükür durumdan dolayı gayet mutluyuz. Tabii bu yardımlar kendi şahsım adına yapılan yardım değildir. Almanya'da yaşayan Türk ailelerinin yardımları ve bağışlarıyla yapılan destektir. Buradan sizler aracılığıyla da tekrardan teşekkür etmeliyim. Bizlere verilen emanetleri yerlerine ulaştırdık bu yüzden gönlümüz çok rahattır. Avrupa'da yaşayan Türkler yaklaşık 54 yıldır oradalar ve bu vakte kadar çok büyük projelere imza attılar.  Bizlere gurbetçi kavramı ile hitap edenlerin çoğunu hepimiz biliyoruz ama şunu unutmasınlar ki oraya iş için gidip de memleketini, dilini, dinini unutmak gibi bir çabası bulunmamaktadır. Çünkü bizler orada Avrupa'da yaşayalım sadece para kazanalım lüks yaşayalım gibi bir düşünceye sahip değiliz. Bizler orada bir sürü sosyal projeler yapmaktayız. Çocuklarımıza dilini, dinini unutmamaları için gayretler göstermekteyiz. Şunu da eklemem gerekir ki bizler çoğunlukla Anadolu insanının derdine derman olmak istiyoruz yani bu yüzden yurt dışında olmamıza rağmen bizler kendimizi, ailemizi ve orada vatandaşlarımızı ikinci plana bırakıp Anadolu'ya destek verme anlayışındayız. Ve şuanda ki mutluluğumuzdan bunların eseridir.Yapmış olduğumuz iftar yemeğinde huzurun ve ferahlığın bir göstergesi vardı. 
DÜNYA'NIN 4 BİR TARAFINDA BU TÜR PROGRAMLAR DÜZENLİYORUZ
Bu durumda içinde bulunduğumuz evde tamamen Bayır Bucak Türkmenleri yaşamaktadır ve bizleri geçtiğimiz yıldan sonra bu yıl da bizleri ağırlayan Türkmen kardeşimiz, Mustafa Orli'ye de teşekkür ederim. Burası bir nevi bizim karargâhımız oldu. Kendisi de bizim yapacağımız yardımlarda ev sahipliği olma isteğiyle mutlu etti. Projeden birkaç bir şey söylemem gerekirse Kahramanmaraş'a ikinci kez geliyoruz ama dünyanın dört bir yanında her sene yapıyoruz. Sudan, Bangladeş ve Togo aklıma gelen ilk ülkeler yani anlayacağınız tüm Afrika ülkelerine yardım götürüyoruz. Aynı zamanda maddi yardım yaparken su gereken yerlere de temiz kaynak suları ulaştırıyoruz. Bunların yanında okul ve camii projeleri ile birlikte ATİB olarak aktif çalışıyoruz. Şu anda Doğu Moğolistan'da Kazak Türkmenleri ile irtibattayız. Kısmetse kurban bayramında orada olacağız. Bu yıl ki kurban bayramında Allah'ın izniyle kısmetse yaklaşık bin 500- 2 bin arasında kurban bağışında bulunacağız. Kurban bayramından sonra ise Avrupa'daki Türk kardeşlerimizin yardımlarıyla oraya bir Camii yaptıracağız. Hani Almancı denilen gönlü zengin insanlar var ya kimilerine göre vatanını sevmeyenler, o insanlar orada tarih yazmıştır. Avrupa dinini unutmamıştır, dilini unutmamıştır ve kendi ibadet hanelerine sahip çıkmıştır. Kendi göbeğini kendi kesmiştir ve çok şükür ayakta durmasını bilmiştir. Kendi soydaşım için neler yapabilirim derdine düşmüştür o Almancı dedikleri insanlar hep sosyal projeler için çalışmışlardır ve çalışmaya da devam edeceklerdir. Bu program için son olarak şunları söyleyebilirim; gerçekten çok mutluyuz ve amacımıza ulaştığımıza inanıyorum. Buraya gelip soframızı şereflendiren herkese çok teşekkür ediyorum. 
(HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER