MARPOLL İKİNCİ KAMUOYU ARAŞTIRMA SONUÇLARINI AÇIKLADI

GÜL AKTİF SİYASETE DÖNMELİ

MARPOLL İKİNCİ KAMUOYU ARAŞTIRMA SONUÇLARINI AÇIKLADI

 Kahramanmaraş Kamuoyu Araştırma Şirketi (MARPOLL) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Işık, yapılan kamuoyu araştırmasında  Kahramanmaraş halkının % 59'u 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aktif siyasete dönmesini isterken, aktif siyasete dönmesini isteyenlerin % 78,6'sı Adalet ve Kalkınma Partisi çatısı altında siyaset yapmasını istediğini söyledi. 

Bir kafeterya da basın mensupları ile bir araya gelen  Kahramanmaraş Kamuoyu Araştırma Şirketi (MARPOLL) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Işık,  Kahramanmaraş'ta ikinci defa kamuoyu araştırması yaptıklarını, Ekim 2014 Siyasi Eğilim Araştırması Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinin demografik yapısı göz önünde bulundurularak yapıldığını, bu araştırmanın kamuoyunu aydınlatma amacı taşıdığını söyledi. 
Kahramanmaraş halkının her geçen gün kamuoyu araştırmasına büyük ilgi gösterdiğini belirten Işık, "Araştırmada Kahramanmaraş halkının siyasi eğilimi ölçülmek istenmiştir. Bilimsel araştırma yöntemleri ışığında hazırlanan araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koşmuştur." Dedi. 
Işık, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi tarafından 8-15 Ekim 2014 tarihleri arasında Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinin muhtelif bölgelerinde yapılan Ekim 2014 Siyasi Eğilim Araştırması yüz yüze görüşme tekniğinden faydalanmak suretiyle 578 kişiye uygulanmıştır. 
Ekim 2014 Siyasi Eğilim Araştırması Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinin demografik yapısı göz önünde bulundurularak yapılmıştır. Bu araştırma kamuoyunu aydınlatma amacı taşımaktadır.
Araştırmada Kahramanmaraş halkının siyasi eğilimi ölçülmek istenmiştir. Bilimsel araştırma yöntemleri ışığında hazırlanan araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koşmuştur.
Araştırma sonucunda Kahramanmaraş halkının büyük bir kısmı (%69,8) Ahmet Davutoğlu'nun Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanı olmasını uygun bulmaktadır. Yine Kahramanmaraş halkının büyük bir kısmı (%68,8) Davutoğlu'nun başbakan olmasını onaylamaktadır. Davutoğlu'nun başbakan olarak başarılı olacağını düşünenlerin oranı % 62,22, dışişleri bakanlığı yaptığı dönemi başarılı bulanların oranı ise % 73,49 olarak ölçülmüştür. 
Araştırma sonucunda Kahramanmaraş Onikişubat ve Dulkadiroğlu halkının % 65,7'si bu hafta sonu seçim olsa oylarını Adalet ve Kalkınma Partisi'ne vermeyi düşündüklerini ifade ettiler. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden sonra en fazla oyu (%10,7) Milliyetçi Hareket Partisi'nin alacağı tespit edilmiştir.
Araştırmaya göre Kahramanmaraş halkının (kısmen veya tamamen) % 66,55'lik kısmı başkanlık sistemini bildiklerini ifade etmişlerdir. Halkın % 48,9'luk kısmı ise başkanlık sistemine geçilmesini onaylamaktadır.
Kahramanmaraş halkının % 59'u 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aktif siyasete dönmesini isterken, aktif siyasete dönmesini isteyenlerin % 78,6'sı Adalet ve Kalkınma Partisi çatısı altında siyaset yapmasını istemektedirler.
Tüm bu sayısal veriler Kahramanmaraş'ta Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yaklaşık olarak oy oranını koruduğunu, halkın Recep Tayip Erdoğan'dan sonra bayrağı devralan Ahmet Davutoğlu'na güvendiğini, başkanlık sistemine sıcak yaklaştıklarını ve Abdullah Gül'den Adalet ve Kalkınma Partisi'ne dönmesi istediklerini ortaya koymaktadır. Kahramanmaraş halkının 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın önerdiği başkanlık sistemine ise ılımlı yaklaştıkları ortaya çıkan bir diğer sonuçtur. "
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER