SAĞANAK YAĞIŞ İLİMİZDE ETKİLİ OLDU

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

SAĞANAK YAĞIŞ İLİMİZDE ETKİLİ OLDU

 Kahramanmaraş’ta etkili olan sağanak yağış, ev ve iş yerinde su baskınlarına neden oldu.

Şehir merkezinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, sel baskınlarına neden oldu. Cadde ve sokakların göle döndüğü yağışta, rögarlar taştı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Araçlar, suyla dolan yollarda mahsur kalırken, tarihi kapalı çarşının yağmur sularıyla dolması sonucu iş yerlerinde maddi zarar meydana geldi. İsmet Paşa Mahallesi'nde ise özel bir hastanenin alt katı suyla doldu. İtfaiye ekipleri suyun tahliyesi için çalışma başlattı.
Belediye ve itfaiye ekipleri gelen ihbarlar üzerine, vidanjör yardımıyla baskın olan evlerde su tahliye çalışması başlattı. Belediye ekipleri, şehrin çeşitli mahallelerinde çok sayıda su baskın ihbarı alındığını bildirdi. Yetkililer, yer yer etkisini göstermesi beklenen yağmura karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.
Tarihi kapalı çarşı esnaflarından Kazım Bodur, her yağmur yağdığında çarşıda aynı manzaranın yaşandığını söyledi. Hediyelik ahşap malzemeler sattığını belirten Bodur, "Yaptığımız iş ahşap üzerine, malzemelerin tamamı eğilip bükülüyor. Su baskını alp yapı eksikliğinden kaynaklanıyor." dedi. Haber: Ersoy SEVİNÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER