KAHRAMANMARAŞ'TA ORMAN NAKLİNE DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

ÇÖPLÜ, HALKIMIZ DUYARLI OLMALI

KAHRAMANMARAŞ'TA ORMAN NAKLİNE DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

 KABÖDER olan Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanifi Çöplü,

böbrek hastalığına ve organ nakline dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, bu etkinliklerden birinin de  tiyatro oyunu olduğunu söyledi. 
KABÖDER böbrek hastalığına ve organ nakline dikkat çekmek için Afşin'de ilçesinde tiyatro oyunu  düzenledi
Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afşin İlçemizde böbrek hastalığına ve organ nakline dikkat çekmek için lala tiyatro ekibi ile bir program düzenlendi. 
Kısa adı (KABÖDER) olan Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanifi Çöplü; "Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afşin İlçemizde böbrek hastalığına ve organ nakline dikkat çekmek için lala tiyatro ekibi ile düzenlenen programın amacı kentimizde toplum üzerinde bir duyarlılık getirerek böbrek ve diyaliz hastalarının yaşadığı problemlere dikkat çekmek organ naklinin yaygınlaştırılması adına yapılan bir etkinlik. Aynı zamanda mavi kapak proje kapsamında Tekkeli Kadir Gülmez yönetiminde mavi kapak toplanarak 5 ihtiyaç sahibine tekerlekli sandalye verildi. Bu etkinliği yapmamızda bizlere destek olan başta büyük şehir belediyemiz Afşin belediyemiz Afşin ilçe sağlık müdürlüğümüz ilçe halk sağlığı müdürlüğümüz Lala Tiyatro Ekibi Tekkeli Kadir Gülmez Engelliler Şubesi Sevgi Şahan Hanımefendiye sonsuz teşekkür ederiz." Dedi.
Programa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu organ nakli konularında gelen misafirleri bilgilendirdi. 
Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Nusret Karataş ise; "Bu tür hastalıklar bizlerin problemi ve çözüm noktasında sosyal sorumluluk çerçevesinde bizlerin destek olacağı sorunlar" dedi. Kısa adı KABÖDER olan Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanifi Çöplü; "Bizlerin amacı kentimizde bu hastalık her yıl onlarca insan diyalize mahkum kalmasını istemiyoruz ve toplumda bu böbrek hastalığı konusunda dikkat çekmek için bu tür etkinlikler yapıyoruz." dedi.
Programa katılan eski Sağlık Müdürü ve Ak Parti Milletvekili Adayı Dr. İlker çitil ise, organ bağışı ve böbrek hastalıkları konularında bir konuşma yaptı. 
Kısa adı KABÖDER olan Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 4 Nisan 2014 tarihinde kuruldu. Dernek temel insan haklarının sağlık hizmetleri sahasında ki yansıması olan, başta Türkiye Cumhuriyeti anayasası olmak üzere milletler arası hukuki metinlerde kabul edilen hasta haklarının korunması, ülke genelinde böbrek ve diyaliz hastalarının tanıtılması böbrek yapısı, fonksiyonu ve transplantasyon hastalıkları ile ilgili hipertansiyon diyabet ve bunlar la ilgili konularda toplumu bilgilendirmek ilimiz ve ilçemizde bulunan diyaliz hastalarının dernek imkanı dahilinde her türlü maddi ve manevi desteği sağlamak amacı ile kuruldu. Kurulduğu günden itibaren bir yıl içerisinde altı konferans iki dergi ve tiyatro gösterisi ile çalışmalarına devam ediyor. 
(HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER