MEDENİYET GENÇLERİ KAHRAMANMARAŞ'TA

BİZLER AYNI MEDENİYETİN MİRASÇILARIYIZ

MEDENİYET GENÇLERİ KAHRAMANMARAŞ'TA

 Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği'nin gerçekleştirdiği Öğrenci buluşmalarının 8.si Kahramanmaraş'ta yapıldı.

Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği, Gençlik Spor Bakanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının katkılarıyla Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda 33 ülkeden gelen medeniyet gençleri şehrimizde buluşarak ülkelerini tanıttılar. Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Milletvekili adayları Nursel Reyhanlıoğlu, Veysi Kaynak, İlker Çitil, AK Parti İl Başkanı Av. Metin Doğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, meclis üyeleri ve yurt dışından gelen öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk gelen Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Asım Demirdöğen yaptı. Dernek Başkanı Demirdöğen'in ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç oldu. Açılış konuşmasında bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yurt dışından gelen öğrencilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Bizler aynı medeniyetin miraşçısı, aynı maneviyatı paylaşan, aynı hisleri ve duyguları taşıyan, aynı dili konuşan bir medeniyetin mirasçılarıyız. Sizleri şehrimizde misafir etmekten ve sizlerle aynı ortamda mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Geçen hafta Londra'da da bu tür etkinliğin bir küçüğü orada yapılmıştı. Orada da bu etkinliğe misafir olmuştum. Çok mutlu oldum. Çünkü artık bu medeniyeti omuzlayan, bu medeniyeti yeniden ayağa kaldıran başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Türkiye'mizdeki bu yeni anlayışla beraber, dünyanın dört bir yanında bir azim olduğunu gördüm. Bu programın Kahramanmaraş ayağında gerçekleşmesinde emeği geçen herkese en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum." 
Daha sonra AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Vali Güvençer birer konuşma yaptılar. Açılış konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesildi ve çocukların kendi ülkelerini tanıtmak için kurdukları standlar gezildi. (HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER