ENGELLİLERDEN ANLAMLI ZİYARET

VALİ GÜVENÇER, TOPLUMSAL OLARAK YAPMAMIZ GEREKEN ÇOK ŞEY VAR

ENGELLİLERDEN ANLAMLI ZİYARET

 

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Engelliler için son dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin örnek olacak adımlar attığını belirterek, “toplumsal olarak yapmamız gereken çok şey var” dedi. 
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 10-16 Mayıs "Engelliler haftası" dolayısıyla 11 engelli öğrenci, 11 öğretmen ve 11 özel okul müdürünü makamında kabul etti.
Temsili olarak bazı öğrencileri makam koltuğuna oturtan Vali Güvençer, öğrencilerle bol, bol sohbet etti.
Engelli çocukların hepimizin çocuğu olduğunu ifade eden Vali Güvençer, "Biz bunun farkındayız onlarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu kentin çocukları olduklarının bilincindiler hem bir şekilde paylaşımlarını hem de teşekkürlerini iletmek üzere bu makam ziyareti aracılığıyla bu haftanın da amaçlandığı gibi bir kez daha kendilerini hatırlatmaktalar. Sokakta hayatını paylaştıklarını hemşerilerinden beklentilerini bu vesileyle kendi hallerince kendi dillerince ifade edebilmek, hatırlatabilmek için buradalar. Bu buluşmayı bu anlamda bir kıymete dönüştürmemiz lazım" dedi.
Güvençer, "Ben devletin bir temsilcisi Vali olarak bugün içim rahat, alnım açık ben daha az mahcup olarak bu arkadaşlarımızla birlikteyim hem mevzuat açısından hem sosyal alt yapı, hem ekonomik alt yapı açısından. Allaha şükür Türkiye Cumhuriyeti Devleti neredeyse dünya devletleri gelişmiş batı ülkeleri dâhil buna örnek olabilecek çok ciddi adımlar attı. Bundan 10-15 yıl öncesine nispetle engelli kardeşlerimizin gündelik hayatta devletle muhatap oldukları alanda karşılaştıkları bütün problemler küçük denilecek kadar azaldı. Ama hala yapmamız gereken çok şey var, toplumsal olarak yapmamız gereken çok şey var, hayatın olağan akışı içerisinde gündelik hayatta, sokakta, alışveriş merkezlerinde, taşıt araçlarında, eğlence merkezlerinde insanlar olarak yapmamız gereken çok şeyler var. Bu konuda da bu haftada bizim bu sorumluluklarımızı hatırlamamamız gerektiği kanaatindeyim. Haftanın geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda hayatınızda yeni karşılaştığınız sorunların en azından bir kaçının 2015 yılında çözülmesi gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER