KAHRAMANMARAŞ KARDEŞLERİYLE BULUŞUYOR

KAHRAMANMARAŞ KARDEŞLERİYLE BULUŞUYOR

KAHRAMANMARAŞ KARDEŞLERİYLE BULUŞUYOR

 HABER.  ŞAHİN GÖNEN
Kentmaraş Derneği tarafından organize edilen Kardeş Şehirler Buluşması'nda şehrimiz, kardeş şehir ilan edilen şehirlerle İstanbul'da bir araya gelecek..

Yarın düzenlenecek olan piknik şöleninde bir araya gelecek olan şehirler, kendi kültürlerini tanıtarak kaynaşma toplantısı düzenleyecek. İstanbul'da bulunan Kentmaraş Derneği bu yıl, kardeş şehirler buluşmasının bugüne kadar organize edilenleri içinden en büyüğünü organize etmiş olacak. Gazetemize konuyla ilgili açıklama yapan derneğin ar-ge sorumlusu Zeki Bahçe şunları söyledi: "Kentmaraş Derneği olarak gayemiz, Kahramanmaraş'ımızı en iyi şekilde tanıtmaktır. Böyle etkinlikler düzenleyerek hem diğer şehirlerle tanışıyoruz hem de karşılıklı kültür alışverişinde bulunuyoruz. Bu yıl ilk defa bu derece büyük kapsamlı bir etkinlik olacak. Piknik organizasyonuna karar verdiğimizde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, hemşerilerimizin etkinliğinde bizde olmak isteriz. Şanlıurfa olarak organizasyona bizi de dahil edin dedi. Daha sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'da aramızda olmak istedi.  Bugüne kadar sadece kardeş şehir Trabzon ile düzenlediğimiz Kardeş Şehirler Buluşması'na bir katılımda Kıbrıs'tan geldi. Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orcan'da etkinliğe katılmak istediğini belirttiler. Bizde taleplerden çok memnun olduk ve geniş kapsamlı bir buluşma olacağı için mutluluk duyuyoruz" dedi.
BÜROKRASİ AĞIRLIKLI BİR BULUŞMA OLACAK
Etkinliğe katılanların büyük çoğunluğu politikacılardan oluşacak. Çok sayıda belediye başkanı ve siyasilerin katılacağı etkinliğe katılımın yoğun olması bekleniyor.  Etkinliğe katılacak isimler ve görevleri şu şekilde: Ali DOĞAN (Eski Devlet Bakanı),  Veysi Kaynak (AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili), Halis Dalkılıç (AK Parti İstanbul Milletvekili), Nurettin Nebati (AK Parti Şanlıurfa Milletvekili), Yahya Baş (Ulaştırma ve Denizcilik Bakan Yardımcısı), Sıtkı Güvenç (Eski AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili), Ergün Turan (TOKİ Başkanı), Fatih Mehmet Erkoç (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı), Celalettin Güvenç (Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı), Mehmet Fatih Güven (Afşin Belediye Başkanı), Osman Okumuş (Türkoğlu Belediye Başkanı), Hanefi Mahçiçek (Onikişubat Belediye Başkanı), Ahmet Hayri Orcan (K.Kıbrıs Tatlısu Belediye Başkanı), Osman Develioğlu (Bahçelievler Belediye Başkanı), Lokman Çağrıcı (Bağcılar Belediye Başkanı), Hasan Can (Ümraniye Belediye Başkanı), Ercüment Sever (AK Parti Güngören İlçe Başkanı), Murat Kaya (Geyve Belediye Başkanı), Süfyan Emiroğlu (Sanayi Bakanlığı Eski Genel Müdürü), Ahmet Duran Balsuyu (Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı),  Mehmet Kanbur (MADO Yönetim Kurulu Başkanı), Mahmut Arıkan (İş Adamı), Ali Rıza Kısakürek (Piserro Yönetim Kurulu Başkanı).
Yarın Güngören Belediyesi Piknik Alanı'nda düzenlenecek olan etkinliğe, şehrimiz dışında Malatya, Trabzon, Şanlıurfa ve Kıbrıs Tatlısu şehirleri katılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER