ILICA'DAKİ ASM 7/24 GÖREVDE

42 SAĞLIK EVİNE PERNSONEL ALIMI DA YAPILDI

ILICA'DAKİ ASM 7/24 GÖREVDE

 Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Kahramanmaraş'ın kaplıca turizm merkezlerinden biri olan Ilıca Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM), 7/24 hizmet başladığını söyledi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün önceki gün akşam Teras Tesisleri'nde düzenlediği iftar yemeğinde basın mensupları ile bir araya gelen Dr. Yener, "Müdürlük olarak Türkiye'de hep ilklere imza atıyoruz. Bu kez de İlimizin Kaplıca turizminin gözde yerlerinden biri olan Ilıca'da yer alan ASM'mizin 7 gün 24 saat hizmet verilebilecek şekilde planlaması bitti. Bundan sonra Entegre ASM olarak hizmet veriyor. Böylelikle yazın özellikle yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olan ve nüfusu 5 katına kadar artan Ilıca kasabasında kesintisiz sağlık hizmeti verilecektir" dedi.
Yener, ayrıca Müdürlüğün yoğun çabaları neticesinde 42 sağlık evinin sağlık evi ebe alımlarının gerçekleştirildiğini belirterek, "İlimizde yer alan 139 Sağlık evimizin tamamına yakınında Sağlık personeli istihdamı sağlanmıştır. Yılardır sorunlu olan bu konunun vekil ebe hemşire alımı ile neticelendirdik. Buralardaki istihdam sayesinde en ücra köylerde vatandaşımızın mağduriyeti önlenmiştir" diye konuştu.
 Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener'in iftarına Kahramanmaraş'ta günlük olarak yayımlanan 5 gazete (Memleket, Manşet, Bugün, Kahramankent, Yorum) sorumlu müdürler düzeyinde temsil edilirken;  haftalık yayınlanan Kahramanmaraş, değişik periyodda yayımlanan Maraş Sonhaber, Maraş Özgür Haber, Medya, Kimlik, Kent Haber, Haberim, Flaş Haber, gazeteleri de sahipleri düzeyinde yer aldılar. Ayrıca Tepe Medya Grubu, Cihan Haber Ajansı, Aksu TV, Maraş Medya Merkezi, Edeajans, MaraşGündem, TRT, KanalMaraş gibi yayın kuruluşları da geniş katılım sağladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER