GÖRME ENGELLİLERE BİR ENGEL DAHA

ARAÇLARA NİYET, GÖRME ENGELLİLERE KISMET

GÖRME ENGELLİLERE BİR ENGEL DAHA

 Görme engelli vatandaşların yürümelerini kolaylaştıran sarı çizgiler, üzerinde bulunan beton dubalar nedeniyle kötü sonuçlara davetiye çıkarıyor.

Görme engelli vatandaşların yürümelerine yardımcı olması için kaldırımlarda sarı çizgiler bulunuyor. Fakat sarı çizgiler üzerinde bulunan beton dubalar kafalarda soru işareti bırakıyor. Görme engelli vatandaşlar dünyaya karanlık bir pencereden baktığı için, yolda yürürken hata oranlarının fazla olması yüksek ihtimal. Bu nedenle yol üzerinde de bunların dikkate alınması gerekiyor. 
Görme engelli vatandaşların yürümelerine yardımcı olması için kaldırım üzerinde onları yönlendirecek sarı çizgiler ve sarı çizgiler üzerinde de değişik izler bulunuyor. İl Özel İdaresi önünde bulunan kaldırımlardaki sarı çizgiler üzerinde beton dubalar nedeniyle olası kazalara davetiye çıkarıyor.
ARAÇLARA NİYET, GÖRME ENGELLİLERE KISMET
Beton dubalar araçların kaldırıma çıkışını engellemek için alınan önlemlerden bir tanesi. Fakat araçlar için alınan önlem görme engelli vatandaşlara sorun çıkaracak türden. Sarı çizgi üzerinde güvende olduğunu hissederek yürüyen görme engelli vatandaşlar, beton dubalara takılıp düşebilir ve yaralanabilirler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER