SİYASETİ GERİYORLAR

SİYASETİ GERİYORLAR

SİYASETİ GERİYORLAR

 AK Parti'nin CHP ile hükümet kurma çalışmalarının olumsuzlukla sonuçlanmasının ardından gözlerin çevrildiği AK Parti + MHP koalisyonu görüşmelerinin yapıldığı şu günlerde iki partinin yerel yöneticilerinin karşılıklı salvoları siyaseti germe çalışmaları olarak değerlendiriliyor.

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, hafta sonunda yapılan partisinin Onikişubat İlçe Danışma Meclisi Toplantısındaki konuşmasında, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerine; muhtemel iktidar ortağı MHP'nin Onikişubat İlçe Başkanı Mehmet Şeker'den cevap gecikmedi. Şeker'in açıklamalarına ise AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, cevap verdi.
METİN DOĞAN NE DEDİ?
AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, partisinin Onikişubat İlçe Teşkilatı'nın cumartesi günü Necip Fasıl Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen İlçe Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada milletin ümidinin tükendiği anda bir avuç erdemli adamın bir araya gelerek AK Partiyi kurulduğunu söylerken; CHP ile  yapılan koalisyon çalışmalarının sonuçsuz kaldığının altını çizmişti. Doğan, şunları söylemişti:
"CHP sözcüleri, paralel yapının ve diğer muhalif grupların sözcüleri 'AK Parti bir hükümet kurma amacı içerisinde değildi. Yeniden ülkeyi seçime götürmek için manevralar yapıyorlar' gibi sözlerle karşı karşıyayız. CHP ile hükümet kurulmamasının ana sebebi, son 13 yılda her alanda çok büyük ilerlemeler ve kazanımlar elde edildi. Kurulacak bir hükümetin bu kazanımları ilerletip devam ettirecek bir reform hükümeti olması lazım. 
Ama CHP diyor ki 'Bu 13 yıl kayıptır. Sosyal, siyasi, ekonomik anlamda kayıptır. Türkiye'nin 13 yılı takvimden çıkarılıp çöpe atılmıştır' 7 Haziran akşamı 12 gibi sayın Devlet Bahçeli diğer partilere ev ödevleri verdi. Bir muallim edasıyla işte filanlar hükümeti kurmalı. Kardeşim bu seçimlere sadece Ak Parti, CHP, HDP girmedi. MHP'de seçimlere girdi. 
MHP'de halka 'Ben ana muhalefet olacağım, bana bu nedenle oy verin demedi ki. Ben size ekonomik anlamda sosyal anlamda şunları vaat ediyorum' dedi. Şimdi diyor ki 'Millet bize ana muhalefet görevi verdi' İşte AK Parti HDP ile kurmalı. CHP ile kurmalı. Yok hepsi bir araya gelip kurmalı. Sen herkese ev ödevi verirken ne yapıyorsun? Niye ödevlerini yapmıyorsun. Yarın seçim olduğunda millete ne diyeceksin"
MEHMET ŞEKER NE DEDİ?
MHP Onikişubat İlçe Başkanı Mehmet Şeker, Devlet Bahçeli hakkında eleştirilerde bulunan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan'ı eleştirirken; "AKP Kahramanmaraş İl Başkanı Sayın Metin Doğan'ı, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey'i hakkındaki nezaket kuralları ile bağdaşmayan son derece yakışıksız sözlerinden dolayı kınıyoruz" dedi. Şeker; kendilerinin partilerin il ve ilçe teşkilatındaki yöneticileri öncelikle kendi seçim çevrelerinin sorunlarını ve çözüm önerileri hakkında konuştuklarını bildiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Şüphesiz her siyaset adamı kendi partisinin politikalarını savunur, bunun kamuoyunda benimsenmesi için gayret gösterir. Ancak görmekteyiz ki Kahramanmaraş'a sığmayan politikacılarımız varmış. Sayın Doğan haddi ve hakkı olmayan alanlarda at koşturmaya çalışarak Kahramanmaraş'taki başarısızlığını örtmeye çalışmakta ve muhtemel bir erken seçimde Ankara için el sallamaktadır. Büyüklerimiz 'Üslûb-i beyân aynıyla insandır' demişlerdir. Yani kişinin konuşma tarzı ve hareketleri kişinin iç dünyasının ve karakterinin aynısıdır. Sayın Doğan, Sayın Cumhurbaşkanının parlamenter demokrasi, anayasa ve teammüllerle bağdaşmayan nobran üslubunu güya kendince taklit ederek çakma Melih Gökçek numaraları yapmaktadır. AKP'nin 7 Haziran sonrası ortaya çıkan Millet İradesine karşı tutumu en hafifinden bu iradeye karşı saygısızlıktır. Genel Başkanımız   hem sandıktan çıkan netice, hem partilerin söylem ve eylemlerini göz önünde tutarak öncelikle bir AKP-CHP koalisyonu kurulmasını daha önermiştir. Nitekim AKP'de ilk koalisyon görüşmesini bu istikamette gerçekleştirmiştir.
Genel Başkanımızı kamuoyu ve Türk Milleti 'ilkeli, tutarlı' duruşu ve 'temiz siyaset anlayışı' ile tanımaktadır. Sayın Genel Başkanımız hiçbir siyasi partinin içişlerine karışmadığı/karışmayacağı gibi, aynı zamanda ülke meselelerinde gözünü budaktan esirgemeyen bir üslup sahibidir. Genel Başkanımız PKK canileriyle çözüm sürecini devam ettirmek isteyen partilerin beraber koalisyon kurmalarını önermiş, bu konuda partimizin bilinen tavrını da kamuoyuna açıklamıştır. AKP'nin kimle koalisyon kuracağı veya ülkeyi tekrar bir erken seçim badiresine atıp atmayacağı MHP'nin meselesi değildir. MHP her dönemde sorumlu siyaset anlayışını sürdürecektir. Ancak halk tabiriyle 'anasından önce ahıra girme' meraklısı tosuncuklar her zaman görülmüştür, görülmeye de devam edecektir. Bizim bu tosuncuklara tavsiyemiz sabırlı olmalarıdır.
Pazartesi günkü görüşmelerde muhtemel bir MHP-Ak Parti koalisyonu kurulma kararı çıktığında Sayın Doğan Genel Başkanımızın yüzüne nasıl bakacaktır. Seviyesiz, adap ve ahlaktan yoksun tavır ve söylemler Türk Siyasetine zarar vermekte, siyasetçilerin itibarını da zedelemektedir. Müflis Tüccar eski defterleri karıştırır hesabı… Sayın DOĞAN 7 Haziran'daki başarısızlıklarını örtmek, partisinin tepe aşağı hızla uçuruma doğru gidişini örtmek için yüksek zirvelere taş atarak ikbal devşirmeyi ummaktadır. Ancak bizim öncelikli tavsiyemiz memleketinin sorunları ve bunların çözümleri için uğraşması, devamında da elaleme erkeklik göstereceğim diye boğulacağı su da kulaç atmamasıdır."
İŞTE AHMET ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMASI
Bu arada, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, "MHP Onikişubat İlçe Başkanının 15/08/2015 tarihinde Ak PARTİ Onikişubat İlçe Danışma Meclisi Toplantısında, İl Başkanımız Sn. Metin Doğan Bey'in konuşmasını üsluptan ve seviyeden yoksun bir şekilde eleştirmesi teşkilatımızda büyük rahatsızlık oluşturmuştur" diyerek, şunları söyledi:
"Biz Adalet ve Kalkınma Partililer 14 yıldır ülkemizin daha güçlü olması ve insanımızın daha mutlu ve huzurlu yaşaması için var gücümüzle çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada yine ülkemizin ve insanımızın geleceğini düşünerek koalisyon kurulması için olağanca gücümüzle gayret ediyoruz. Sayın İl Başkanımız Metin Doğan Bey ülkesinde %41 oy, şehrinde  % 61 oy almış bir partinin il başkanı ve aynı zamanda o partinin Türkiye üçüncüsü olmuş ilinin il başkanı olmanın sorumluluğuyla konuşmuştur.
Zira bizler ülkemizde bir iktidar boşluğu olmasın diye seçim sonuçlarında halkımızın verdiği mesajı yargılamadan, sorumluluk sahibi olarak koalisyon için görüşmeler yaparken;  İl Başkanımız Sn.Metin Doğan Bey'in söylediği sözler; MHP'nin lideri Sn. Devlet Bahçeli'nin insanına bu kadar yabancı olmasını,  ülkenin yönetimi konusunda elini neden taşın altına koymadığını sorumluluk almaktan neden bu kadar uzak kaldığını anlayamamanın verdiği üzüntünün kelimelere dökülmesidir. Bu aslında MHP ye oy veren kardeşlerimizin de isyanıdır aslında... Çok değil daha 8 Haziran günü Sn Devlet Bahçeli eliyle MHP'nin bütün kapılarını kapatmasını MHP'ye oy veren kardeşlerim de anlayamamışlar ve bunu sorgulamışlardır. Ülkesi ve milleti için kaygı duyan her bir vatandaşımız İl Başkanımızın serzenişinde zaten bulunmaktadır. MHP'nin Onikişubat İlçe Başkanı bunu göremiyorsa öncelikle sorunu kendisinde aramalıdır.
MHP'nin Onikişubat İlçe Başkanının Sn il Başkanımızı eleştirmeye ve hakaret içeren ifadeler kullanmaya hakkı da yoktur haddine de değildir. Seçmenlerine; onlardan aldıkları oyun karşılığında neden ülke yönetimine talip olmadıklarını açıklayamayanlar siyaset yapıyorum demesinler; ayrıca onlara tavsiyemiz batılı yazarlarının eserlerine takılıp kalmasınlar çok daha yakınlarında MHP nin seçim beyannamesinde ve onun tanıtım toplantısında Sn. Bahçeli'nin yaptığı konuşmayı analiz edip gereğinin neden yapılmadığını sorgulasınlar böylece hem kültürleri artar hem de söylemleriyle eylemlerinin tutarsızlığının farkına varırlar. 
Sn Devlet Bahçelinin 03/05/2015 tarihli seçim beyannamesinin açıklanması sırasında yaptığı konuşma; 'Biz bu aziz vatanı ağırlıklarından kurtarmaya talibiz. Biz bu necip milleti sorunlarından arındırmaya, dertlerinden çekip çıkarmaya azimliyiz. Milliyetçi Hareket Partisi yalnızca yapacaklarının sözünü veren dürüst ve gerçekçi bir millet eseridir. Sözümüz namus, ülkülerimiz varoluşumuzun ana çatısıdır. Milliyetçi-Ülkücü Hareket hiçbir zaman ipe un sermemiş, suya yazı yazmamış, hayal ve umut tacirliği yapmamıştır' Biz bu söylemlerin iktidar iddiası olmadan nasıl gerçekleştirileceğini tüm MHP ye oy veren kardeşlerimiz gibi merak etmekteyiz. MHP kendi deyimi ile ipe un sermediğini suya yazı yazmadığını hayal ve umut tacirliği yapmadığını milletimize ve tarihe nasıl anlatacaktır merak ediyor ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz." 
(HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER