MERALAR İÇİN SVAT DAĞITILDI

MERALAR İÇİN SVAT DAĞITILDI

MERALAR İÇİN SVAT DAĞITILDI

 Kahramanmaraş Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için yaptırılan 150 içme suyu teknesi, (sıvat) törenle köy muhtarlarına teslim edildi.

Gıda Tarım il Müdürü İhsan Emiralioğlu kurumun bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hayvancılığın ülke ekonomisi ve tarım sektörünün gelişmesinde önemli bir paya sahip olduğunu belirtti. Emiralioğlu, amaçlarının kent genelindeki tüm mera, yaylak, ve kışlaklarda otlayan hayvanların su ihtiyacını hijyenik ortamda sağlamak olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
"Önemi her geçen gün artan içme suyunun daha ekonomik kullanılması, hayvan yetiştiricilerimizin işlerini kolaylaştırılarak zamanda tasarruf sağlanması, dengeli beslenmenin elzem unsurlarından olan hayvansal ürünlerin artırılarak daha ucuz ve kaliteli hale getirilmesi gerekir.''
Meraların daha ekonomik ve etkin kullanılması için başlatılan ıslah çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Emiralioğlu, sıvat dağıtımının bu projenin sadece bir parçası olduğunu, ihtiyaç duyulması halinde yılın belirli dönemlerinde tekrarlanacağını aktardı.
Emiralioğlu, dağıtılan sıvatların görevliler tarafından rutin olarak amacına uygun kullanılıp kullanılmadığının kontrol edileceğini sözlerine ekledi. (AA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER