GOALBALL'A KAHRAMANMARAŞ DAMGASI

“ÇALIŞTIĞIMIZI GÖRMELERİNİ İSTİYORUZ”

GOALBALL'A KAHRAMANMARAŞ DAMGASI

 05-12 Temmuz 2015 tarihleri arasında Litvanya'nın Kaunas Şehrinde yapılan Goalball Avrupa Şampiyonasında Bayan ve Erkek Milli Takımları Avrupa Şampiyonu oldu.

Daha önce Dünya Şampiyonasında Paralimpiklere gitmeyi garantileyen Bayan Milli Takımının yanı sıra Goalball Erkek Milli Takımı da 2016 Rio Paralimpik oyunlarına katılma kotasını kazandı.Bayan ve Erkeklerde 10'ar ülkenin mücadele ettiği şampiyonada Bayan Goalball Milli Takımı Grubunda ilk maçında Ukrayna'yı 7-1, ikinci maçında İspanyayı 11-1 teknik üstünlükle İsrail'i 9-7 Yunanistan'ı 12-2 teknik üstünlükle yenerek grubunu namaglûp birinci olarak bitirip çeyrek finalde İsveç'le eşleşti. Burada da üstün bir oyunla İsveç'i 5-0 net bir skorla yenerek yarı finale adını yazdırdı. Yarı finalde ise Ukrayna ile eşleşen bayan Milli Takımı Ukrayna'yı 12-2'lik teknik üstünlükle yenerek adını finale yazdırdı. Finalde ise Rusya'yı 5-0 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.
Erkek Goalball Milli Takımı ise grubunda ilk maçında Belçika'yı 9-5 yendi. İkinci maçında Ukrayna'ya 8-7 yenilen milliler sonraki maçlarında İspanya'yı 5-1, Finlandiya'yı 10-6 yenerek grubunda ikinci olarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde İsveç'le eşleşen milliler İsveç'i 5-4'le geçerek yarı finalde güçlü Çek Cumhuriyeti'ni 10-8 yenerek finale çıktı. Finalde Finlandiya'yı 9-8 yenerek Avrupa şampiyonu olup 2016 Rio Paralampik oyunlarına katılmaya hak kazandı.
AVRUPA ŞAMPİYONASINDA KAHRAMANMARAŞ DAMGASI
Daha önce 2014 yılında Findandiya'da yapılan Dünya Şampiyonasında 3. olarak 2016 yılında Brezilya Rio da yapılacak olan olimpiyatlara gitme kotasını alan Bayan Goalball Milli Takımı Avrupa Şampiyonu olarak bu başarısının tesadüf olmadığını gösterdi. Bayan Goalball Milli Takımı 6 sporcu, 1 Antrenör, 1 Kondisyoner ve 1 Tercuman olmak üzere 9 kişiden oluşuyor. Milli Takımın Antrenörü ve 4 sporcusu Kahramanmaraş kulüplerinin sporcusu ve antrenörü.
 Milli Sporculardan Seda Yıldız, Sümeyye Özcan, Gülşah Düzgün Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Engelliler Spor Kulübünde, Buket Atalay ise Kahramanmaraş Gençlik Gücü Spor Kulübünü sporcularıdır. Aynı zamanda Milli Takımın Antrenörlüğünü Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Spor Kulübü antrenörü Ali Tekçe yapmakta.
Şampiyonada 23 golle gol Kraliçesi olan Milli sporcu Sümeyye Özcan, "Avrupa şampiyonasında ülkemizi elimizden gelen en iyi şekilde temsil etmek için bütün gücümüzle mücadele ediyoruz" dedi. Özcan, "Hedefimiz ilk defa katılma kotası aldığımız  2016 Olimpiyatlarında  Kahramanmaraş'ı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bildiğim kadarı ile şu ana kadar Kahramanmaraş ilinde olimpiyatlara katılma kotası alan tek spor branşı goalball ve 4 goalball sporcusudur. Biz 6 kişiden oluşan Milli takımın 4 Kahramanmaraş spor kulüplerinde oynayan sporcuları olarak Türkiye kadar Kahramanmaraş'ı da buralarda temsil ediyoruz. Kahramanmaraş sivil toplum kuruluşları, belediyeleri vb. kurum ve kuruluşlardan ve spor camiasından destek bekliyoruz. Bizlerinde sporun içinde olduğumuzu ve başarılar elde ettiğimizi Kahramanmaraş'ı ve ülkemizi bütün yüreğimizle temsil etmeye çalıştığımızı görmelerini istiyoruz" dedi.
Milli Takım Antrenörü Ali Tekçe ise "öncelikle sahada bütün yüreği ile mücadele edip ülkemizi ve Kahramanmaraş'ı en iyi şekilde temsil eden sporcularımı kutlarım"dedi. "Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen federasyon yönetimimiz, Spor Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü olmak üzere bütün dostlarımıza teşekkür ederim Bu gün Avrupa'da 30 yakın ülke milli takımını geride bırakıp şampiyon olduk. İlimiz bu branşta kısıtlı imkânlara rağmen çok başarılı, Kulüplerimiz okul bünyelerinde kurulmuş olan kulüpler bu kısıtlı imkânlara rağmen sporcular çok daha iyi imkânlara sahip olan belediye kulüpleri vb. kulüpler yerine ilimiz kulüplerini tercih etmektedir" dedi.
Kahramanmaraş Spor Kulüpleri adına milli takımda mücadele eden sporculardan Buket Atalay'ın İstanbul, Gülşah Düzgün'ün Ankara, Seda Yıldız'ın Hatay da yaşadığını ilimiz kulüplerinden daha çok  imkanları olan kulüplerden teklifler aldıklarını fakat ilimiz kulüplerinde oynamayı tercih ettiklerini kaydeden Tekçe Kahramanmaraş halkından, kurumlarından destek beklediklerini söyledi. Oysa olimpiyata 1 sporcu gönderebilmek için milyarlarca paralar harcayan ilimiz kurumları var bu kurumların engelliler branşlarına da el atması gerektiğini belirten Tekçe "artık kurumlarımızın engellilere ana caddelerde yılda iki üç kez engelli günlerinde yürütme vb. basit etkinlikler yaptırma yerine spor, eğitim, sosyal ve kültürel etkinlik vb.  destek olmalarının zamanının geldiğini belirten Tekçe engellilere hazır balık vermek yerine balık tutmayı öğretmemiz gerekir" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER